Finale doigravanja

Riječke vaterpolistice danas kod splitske Bure; Darko Ažić: Ovo je kruna sezone

Igor Duvnjak

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj



RIJEKA Dok su svijetla reflektora bila okrenuta ka vaterpolistima »Primorja EB«, koji su neugodno iznenadili, njihove klupske kolegice su se pretvorile u ugodno iznenađenje sezone. Mlade i poletne igračice trenera Darka Ažića su u polufinalu doigravanja izbacile »Mladost« i danas na gostovanju u Splitu igraju prvu finalnu utakmicu protiv »Bure« (18 sati) u seriji na dvije pobjede.


– Ulazak u finale je iznad svih očekivanja. Prošle sezone se cure nisu plasirale ni u doigravanje – kaže Darko Ažić, itekako zadovoljan ovosezonskim ostvarenjima. – Čvršćim radom i boljim pristupom smo ušli u završnicu. Već u Kupu smo pokazivali priličan napredak. Ove sezone smo prije doigravanja prvi puta dobili »Mladost« a vrhunac nam je pobjeda nad njima u polufinalu. Prvo smo izgubili u Zagrebu. Bilo je svega, omjer isključenja je bio 14:4 za njih. Potom smo ih dobili kod kuće i onda i u trećoj odlučujućoj utakmici u Zagrebu. Finale je kruna svih tih uspjeha.


Kapetanica Emmi Miljković i suigračice su već napravile dobar posao u sezoni, do kraja može biti samo još bolje.


– Imali smo problema s ozljedama reprezentativki tijekom sezone. Aleks Ratković, najmlađa vratarka Europskog prvenstva, još vuče ozljedu lakta. Na svim bitnim utakmicama bi »stisnula zube« i odlično branila. Kapetanica Emmi Miljković sve vrijeme nam nosi igru, kao i Lea Saftić, koja je u vrhu golgeterica lige. Međutim, sve djevojke su se pokazale jako dobre, zaslužuju pohvale, puno su napredovale. Vratila nam se Andrea Premuš, koja nam je dala dodatnu kvalitetu. Još nije fizički spremna za duže vrijeme u igri, no možemo je koristiti u pojedinim fazama utakmice. S njom smo dobili kvalitetnog centra. Riječanke nemaju što izgubiti, a dobiti mogu puno.

– »Bura« je izraziti favorit prvenstva, ali s nama je favorit bila i »Mladost«. Relano su Splićanke favoritkinje, no mi se ne idemo predati. Na uzvratu u Rijeci svakako želimo pokazati najviše što možemo – poručio je trener Riječanki.