Primorje i Ferencvaros

Radu uoči susreta: “Kompaktnost i presing najvažniji za uspjeh”

Igor Duvnjak

Foto: Damir Škomrlj

Foto: Damir Škomrlj

U četvrtfinalu smo izvukli najtežeg suparnika. Praktički su oni favoriti u ovom susretu, ali mi igramo kod kuće. Pokušat ćemo pobijediti kao i u svakoj utakmici – kaže rumunjski reprezentativac



RIJEKA Vaterpolisti »Primorja Erste banke« u šumi natjecateljskih obveza večeras (19.30) imaju itekako težak međunarodni ispit, domaću utakmicu s kvalitetnim mađarskim »Ferencvarosom« kojeg vodi trener Zsolt Varga, nekadašnji zapaženi centar »Mladosti«.


Riječani koji ove sezone igraju u drastično podmlađenom sastavu nisu se ove polusezone nauživali dobrih rezultata, posljednja u nizu proteklih gorskih pilula progutana je u Splitu s »Mornarom BS«.


Riječka momčad je prije toga remizirala doma s »Jadranom« iz Herceg Novog i »Partizanom«, a matirana je u Zagrebu protiv »Mladosti«. Već u petak se igra u Splitu na trodnevnom kvalifikacijskom turniru za plasman u završnicu Kupa.




– Naša je igra malo pala – smatra Cosmin Radu, jedan od preostalih iskusnika u sastavu trenera Igora Pezelja, najistaknutije ime »primorjaša« u ovoj polusezoni. Njegov lavovski udio u napadu, međutim, uglavnom nije dostatan za ostvarivanje željenih pobjeda. – Nismo uspjeli odigrati onako kako znamo da možemo. Mislim da svaki od nas zna da možemo pružiti više, a mi i želimo zaigrati bolje. Pokušat ćemo to i ostvariti od ove utakmice večeras pa nadalje.


Daniel Varga


U nabrajanju uglednih imena gostiju, riječkim ljubiteljima vaterpola dovoljno je spomenuti iskusnika Daniela Vargu, čovjeka za kojeg su navijali u trofejnim sezonama riječke družine, kada je nosio kapicu kluba s Kantride. Srbi Mitrović, Avramović i Ćuk, Mađari Maradas, Szirany, Toth su samo neka od imena, kojima raspolažu favoriti iz Budimpešte.


– U četvrtfinalu smo izvukli najtežeg suparnika. Praktički, oni su favoriti u ovoj utakmici, ali mi igramo kod kuće. Pokušat ćemo pobijediti kao i u svakoj utakmici. Želimo uspjehe, u svakoj utakmici idemo na pobjedu.


Put do velikog željenog iznenađenja vrlo je strm i uzak.


– Moramo biti kompaktni u obrani, odigrati presing koliko to bude moguće više budući da ne znamo kako će biti raspoložen njihov centar. U napadu nam treba više golova nego do sada jer tih naših sedam, osam golova nije dosta. Trebali bismo stići negdje do deset pogodaka kako bi mogli reći da je to OK.


Riječani očekuju u napadu i učinak Slovaka Marosa Tkača, nasljednika Roberta Kaida, igrača koji je ove sezone došao na Kantridu i dobro se prilagodio na novo društvo.


Najbolje izdanje


– Što se tiče nove sredine, ekipa, dečki…, sve je u redu. Dopadaju mi se grad, ljudi, more… Nemam nikakvih problema – kaže Maros, pobornik zdravnog života, napadač s lijeve strane koji na treninge i utakmice dolazi biciklom od mjesta gdje stanuje, nedaleko zapadnog ulaza u »3. maj«.


– Doći ću biciklom i večeras, samo ako ne bude padala kiša. »Ferencvaros« je favorit, ali mi ćemo se boriti iz sve snage do posljednje minute utakmice. Nastojat ćemo prikazati našu najbolju igru, u prošlim utakmicama nismo pokazali ono što možemo. Tražit ćemo ovog puta najbolje izdanje »Primorja« – kaže Slovak.


Utakmicu vode suci Ernest Iniesta iz Španjolske i Nikolaos Boudramis iz Grčke, nadzornik je Nico Firoiu iz Njemačke. Uzvrat u Budimpešti igra se 10. prosinca.