Nova karijera

Proslavljeni vaterpolski as pojačao “Primorje EB”: Igor Hinić trener juniora

Igor Duvnjak

Snimio Ivica TOMIĆ / Nl arhiva

Snimio Ivica TOMIĆ / Nl arhiva



RIJEKA Igor Hinić, proslavljeni vaterpolski as, radit će s mladima u »Primorju Erste banci«, svom matičnom klubu iz kojeg je otišao još 2000. godine. Sada se po okončanju blistave karijere jednog od najboljih centara svijeta vratio u matičnu luku poslije sedamnaest godina duge plovidbe.


Uz igranje se posvetio učenju, diplomiravši nedavno na Višoj trenerskoj školi. Njegovim povratkom u klubu se zatvorio trokut olimpijskih pobjednika, koji uz Hinića čine sportski direktor Zoran Roje te Samir Barać, koji također radi s mladim »primorjašima«.


– Drago mi je što sam se vratio, radit ću s mlađim juniorima i juniorima. Ukazala mi se prilika, želio bih svakako probati kako to izgleda.  Ne kažem da ću biti dobar ili loš trener, sve to neću znati dok se ne uhvatim toga posla – kaže Igor Hinić, trenersko pojačanje mladih »primorjaša«. Rođen 1975. godine naosvajao se medalja s hrvatskom reprezentacijom, ima ih čak sedam s najvećih natjecanja. Osvojio je olimpijsko zlato i srebro, bio je svjetski i europski prvak, uz još dva europska srebra ima i broncu sa Svjetskoga prvenstva. Po odlasku iz Rijeke put ga je vodio u »Romu«, »Bresciju«, »Mladost« i na kraju u istanbulski »Enkaspor«.




– Imam iskustva i znanja, vidjet ćemo hoću li to uspjeti prenijeti na mlađe igrače. Stvarno sam motiviran i željan rada. Kako će sve to funkcionirati, vidjet će se kasnije.



Sportski direktor Zoran Roje je, naravno, zadovoljan postignutim dogovorom s riječkom vaterpolskom legendom.– Ne treba previše isticati kakvo je čudo od igrača bio Igor Hinić i naravno da smo zadovoljni što se vratio u naš klub raditi s mladima. Raduje nas što se ozbiljno misli posvetiti trenerskom pozivu – poručio je Roje.


Hinić se ne razmeće obećanjima, iako je jasno da  ozbiljno pristupa trenerskom  poslu.


– Želim se ozbiljno baviti trenerskim  pozivom. Naravno, ne mogu sto posto znati što će biti dalje, ali vaterpolo je način života koji sam živio do sada.


Hinić je zadovoljan i trenerskim okruženjem u koje je zakoračio, surađivat će s dugogodišnjim prijateljem i suigračem Samirom Baraćem te Željkom Tonkovićem, koji mu je davno bio trener, kao i s Igorom Pezeljom, sada trenerom prve momčadi.


– Samir Barać je već neko vrijeme tu i radi dobar posao.  Uz to, tu je iskusni Željko Tonković, dugogodišnji trener u klubu. »Primorje EB« je sada dobro posloženo što se tiče trenera s mlađim kategorijama. Igor Pezelj, trener prve momčadi, također radi odličan posao. Generacija smo i prijatelji iz kvarta, zaslužuje sve pohvale.