Novi trener

Promjena za kormilom riječkih vaterpolista: Primorje EB preuzima Uroš Stevanović?

Igor Duvnjak

Ilustracija NL

Ilustracija NL



RIJEKA Uroš Stevanović za kormilom vaterpolista »Primorja Erste banke« umjesto Igora Pezelja, to je posljednja u nizu vijesti s bazena na Kantridi, sve  u kolopletu igračko-stručnih promjena po odlasku predsjednika Predraga Slobode, novost koja se  u riječkom vaterpolu itekako uklapa u onu staru mudrost da »samo mijena stalna jest«. 


Nakon što je iz kluba otišao dugogodišnji trener Ivan Asić, najavljeno je da će po masovnom odlasku najboljih igrača trener biti njegova dotadašnja  »desna ruka«, Riječanin  Igor Pezelj, ali nakon što su zadržana imena poput Cosmina Radua, Ivana Buljubašića i Duje Jelovine, došlo je do promjene kursa. Već se u nedjelju na bazenu na Kantridi čulo da ljudi bliski klubu, koji su omogućili ostanak ovih igrača u riječkom klubu, žele trenera sa strane, čovjeka  koji bi dao poslovični »vritnjak naprvo« podmlađenoj momčadi.


U tim pričama se čulo da prijašnji uspješni riječki trener Željko Tonković s obzirom na godine više ne želi takav izazov, a zbog zauzetosti drugim sportsko-privatnim obavezama kormilo nije prihvatio niti Samir Barać. Razmišljalo se i o Danijelu Kancijaniću, nekadašnjem zapaženom napadaču koji želi nastaviti započeti posao u »Opatiji«. U toj priči međutim nije bilo  Davida Burburana, vrsnog riječkog napadača koji je u »Slodobnoj Dalmaciji« – u s trenerom Draganom Matutinovićem  i sugračem Baraćem, 1999. godine u Napulju postao prvak Europe. Kako stvari stoje, vrlo je izgledno da će u idućoj sezoni ekipu s Kantride voditi ipak Uroš Stevanović.




– U kontaktima smo, ništa još nije dogovoreno,  ali vodimo ozbiljne razgovore – rekao je Zoran Roje, sportski direktor kluba.


Potencijalni novi kormilar »primorjaša« je izdanak znane »Partizanove« škole vaterpola, iz Beograda je 2013. godine otišao u »Radnički« iz Kragujevca kao pomoćni trener momčadi za koju je tada igrao i Damir Burić. Stevanović je potom postao i prvi trener, vodio je momčad u finišu sezone i izborio ulazak u finale Lige prvaka u Barceloni. Stevanović je sada u stožeru srpske reprezentacije, koja se priprema za Olimpijske igre u Rio de Janeiru, a do konca tjedna bi trebalo biti poznato hoće li doći u »Primorje EB«. Ostvari li se to, Igor Pezelj ostati će upamćen kao trener koji je smijenjen, a da nije vodio niti jednu utakmicu.