Finale doigravanja

“Primorje EB” večeras domaćin “Jugu”; Krapić: Idemo obraniti naslov

Igor Duvnjak

Foto: Niksa Duper / CROPIX

Foto: Niksa Duper / CROPIX

Moramo pobijediti i trebamo napraviti sve da to i ostvarimo. Branimo titulu prvaka, ne mislimo samo sudjelovati u finalu nego obraniti naslov – kaže kapetan Ivan Krapić



RIJEKA Vaterpolisti »Primorja Erste banke« nastavljaju igrati važne utakmice u brzometnoj seriji. Poslije poražavajućeg izdanja u domaćem posrtaju s grčkim »Olimpiacosom« i potonjeg izgubljenoga prvoga duela u finalnoj seriji play-offa za hrvatskoga prvaka, riječka momčad već večeras od 20.30 sati nastavlja braniti titulu najbolje momčadi u Hrvatskoj nastojeći uzvratiti velikom rivalu »Jug Croatia osiguranju« za nedavni mat u Gružu.


U ovakvim slučajevima nema puno filozofiranja, aktualnim državnim prvacima pobjeda je nužnost kako bi mogli i dalje razmišljati o obrani titule. Očekuje se uzbudljivo nadmetanje dviju vrhunskih momčadi pred dobro popunjenim tribinama Kantride, nadmetanje sastava protkanih asovima, koji će, bez obzira na sve teškoće, dati sve od sebe kako bi doplivalivali do toliko željenog i važnog uspjeha. Prvak će biti onaj tko u finalnoj seriji ostvari tri pobjede. S obzirom na prikazano u dosadašnjem dijelu sezone sastav iz Gruža se izborio za ulogu favorita, no njegovi riječki domaćini misle da itekako imaju što reći u ovom nadmetanju.


Svoja razmišljanja uoči večerašnje utakmice jučer su predstavnicima »sedme sile« prenijeli sportski direktor »primorjaša« Zoran Roje i kapetan momčadi s Kantride Ivan Krapić.



1. utakmica  Jug CO – Primorje EB 12:92. utakmica Primorje EB – Jug CO (danas, 20.30)3. utakmica Jug CO – Primorje EB (4. svibnja)4. utakmica  Primorje EB – Jug CO (25. svibnja)peta utakmica  Jug CO – Primorje EB (28. svibnja).


Podrška s tribina


– Apsolutno moramo pobijediti i o drugome niti ne razmišljamo. Duboko sam uvjeren da ćemo ostvariti naše namjere. Uglavnom, idemo na pobjedu – poručio je Roje.


Jučer se u riječkom taboru osjećalo bolje raspoloženje u odnosu na ono prije nedavnog polaska za Dubrovnik, promjena je uzrokovana boljom igrom od one neprepoznatljive s »Olympiacosom«.


– Kompletni smo, što nam se rijetko događalo ove sezone. Apeliramo i na navijače da dođu u što većem broju,  ako nam je ikada trebala njihova pomoć, onda je to sada, podrška s tribina nam je strašno važna. U Dubrovniku je viđen evidentan napredak u odnosu na susret s »Olympiacosom«. Šteta je da su nam se zbog nervoze, uobičajene za takve utakmice, dogodile neke pogreške s igračem manje. Obrana je  bila najkvalitetnija faza naše igre ovih sezona, a ovoga puta nismo bili na toj razini. No, vidjela se kvalitetna reakcija ekipe.


U sličnom tonu je govorio i kapetan riječkog sastava, koji poručuje da on i suigrači imaju itekakvih aduta u nadmetanju za naslov te da se nadaju obrani naslova državnih prvaka.



»Jug CO« na riječki bazen dolazi s početnom prednošću od 1:0 u finalnoj seriji, a njegov trener Vjeko Kobeščak očekuje još mnoga zanimljiva događanja u nastavku borbe za naslov hrvatskoga prvaka.– U prvoj utakmici smo bili malo bolji od »Primorja EB« i drago mi je da smo dobili taj susret. Međutim, mislim da bismo trebali biti bolji, igra je bila solidna, ali ne na razini koja treba za osvajanje naslova prvaka – rekao je Kobeščak. – Pred nama je još dug put. Čeka nas teška serija u finalu te kvalitetna kao što je uvijek i bila. To vrijedi za nas, a mislim da je i »Primorje EB«, iako se diglo nakon »Olympiacosa«, odigralo još uvijek ispod svojih mogućnost te može puno bolje od onoga što je pokazalo u Dubrovniku.Trener gostiju je nastavio u skladu s izrečenim ocjenama, odgovarajući i na upit o utakmici Regionalne lige, kada je riječki sastav svladao dubrovačke goste.– Očekujem bolje »Primorje EB« i bolji »Jug CO« nego u prvoj utakmici. A sad što će biti, tko će pobijediti, vidjet ćemo. »Primorje EB« je jako teško pobijediti na Kantridi.  To nam je poznato. Da bismo pobijedili, morat ćemo poboljšati svoju igru. Ponavljam, niti mi niti oni u prvoj utakmici nisu odigrali stopostotno. Cilj je dignuti se fizički i igrački. U onoj utakmici Regionalne lige u Rijeci smo mi bili jako loši, tada nam je napad bio katastrofalan.


Optimizam


– Naša utakmica u Dubrovniku je bez obzira na poraz bila jako dobra gledajući nadmetanje s »Olympiacosom«. Imali smo problema s igračem manje, ali smo nakon zaostatka 6:2 stigli na 6:5, imali smo šanse doći na »egal« – rekao je Ivan Krapić. – Bili smo bolji. To su one pozitivne stvari, iz njih izvlačimo naš optimizam.  Dosta toga nam je štimalo u igri, pogotovo u napadu.  U tom segmentu igre smo bili oni pravi.


Jasno je da na Kantridi vlada puna mobilizacija uoči utakmici u kojoj je prvaku pobjeda jednostavno »pod mus«.


– Odmah nakon susreta u Gružu sve smo ostavili iza leđa i okrenuli smo se ovoj utakmici, već smo glavama bili u suboti. Nema žaljenja za onime što je bilo. Moramo pobijediti i trebamo napraviti sve da to i ostvarimo. Branimo titulu prvaka, ne mislimo samo sudjelovati u finalu nego obraniti naslov – poručio je Ivan Krapić.