Regionalna liga

“Primorje EB” namučilo “Jug CO” : Riječanima pljesak nakon žilavog otpora u Gružu

Igor Duvnjak

Foto Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto Grgo Jelavic/PIXSELL

Jug CO – Primorje EB 11:9 (4:2, 0:3, 3:1, 4:3).  U Gružu se mogla čak dogoditi i senzacija da nije bilo neiskorištenog peterca Riječana u završnici i još nekih propusta u obrani i napadu



DUBROVNIK Utakmica 2. kola Regionalne vaterpolske lige Jug Croatia osiguranje – Primorje Erste banka 11:9 (4:2, 0:3,3:1, 4:3). Plivalište u Gružu. Gledatelja: 2.000. Suci: Štampalija (Šibenik) i Prančić (Split).


JUG CROATIA OSIGIRANJE: Bijač, Macan, Fatović 1, Lončar 1, Joković 1, Garcia 1, Marković, Ivanković, Pavličević, Perrone 1, Benić 1, Obradović 3, Popadić, J. Vrlić 2.


PRIMORJE ERSTE BANKA:  Jelovina, Radu 2, Petrić, Power 1, Peroš 1, Radulović, Tkač 1, Rakovac, Mudražija, M. Vrlić , Vukičević 3 (1), Paparić, Čubranić, Buljubašić 1.Igrač više: Jug CO 6 (3), Primorje EB 5 (1). Peterci:  Jug CO –, Primorje EB 2 (1).

Vaterpolisti »Primorja Erste banke« su doduše poraženi napustili bazen u Gružu, ali igrači gostujućeg trenera Igora Pezelja mogu biti itekako zadovoljni jakim otporom koji su pružili neupitnom favoritu, prvaku na njegovom terenu. Domaćin je na koncu pobijedio 11:9, da nije bilo neiskorištenog peterca Riječana i još nekih propusta u obrani i napadu, sinoć se u Dubrovniku čak mogla dogoditi vaterpolska senzacija.


Serija 4:0




Nakon što je Australac Power u  kontranapadu dijagonalom iznenadio reprezentativca Marka Bijača gosti su se ubrzo našli u rezultatskom zaostatku poslije neobične situacije. Njihov vratar Duje Jelovina je naime bio bliži lopti, ali mu se prikrao Fatović. Oteo mu je loptu i lako je poslao u mrežu. To je bio uvod u domaću seriju prve četvrtine.


Prvo je riječku mrežu pogodio Lončar s igračem više da bi zablistao nekadašnji »primorjaš« Josip Vrlić sjajnom »šraubom«. Tek koncem četvrtine Maroš Tkač je prekinuo niz »gospara« za – 4:2.


Početkom nastavka zablistao je Cosmin Radu. Prvo je izborio peterac kojeg je realizirao Ante Vukičević da bi potom solo akcijom s dva metra izborio izjednačenje. Spomenuti Vukičević je odličnim udarcem iz kontranapada produžio gostujuću seriju na 4:0 te su gostiju otišli na »veliki odmor« iznenađujućim vodstvom – 5:4!


Promašaj iz peterca


Početkom treće četvrtine stigao je domaći i to »ljevoruki« odgovor. Prvo je s igračem više izjednačio Garcia da bi Joković iz igre domaćine vratio u vodstvo. »Primorjaši« su između vratnica Duju Jelovinu zamijenili Franom Čubranićema, a ubrzo im je Duje Peroš donio izjednačenje (6:6), treće na utakmici. Kod 7:6 tik pred posljednji odmor Maro Bijač je pak obranio peterac Vukičeviću. Tek kada je u posljednjoj četvrtini Obradović realizirao kontranapad za 10:8  dvije i pol minute prije kraja, bilo je jasno da će favorit zadržati očekivane bodove. No, Riječani su kao i domaćini zaslužili pljesak nakon dobre predstave u Gružu.Igor DUVNJAK