Liga prvaka

Primorje EB danas putuje u Grčku; Petrović: Olympiakos je dovođenjem Pavića dobio solidnu obranu

Igor Duvnjak

NEŠTO SE PITA I PRIMORJAŠE – Antonio Petrović  / Foto R. BRMALJ

NEŠTO SE PITA I PRIMORJAŠE – Antonio Petrović / Foto R. BRMALJ

Ovo je najjača momčad Olympiakosa u protekle tri, četiri godine. Mi se, međutim, ne bavimo njima – kaže Petrović



RIJEKA Vaterpolisti »Primorja Erste banke« su kompletiranih redova pripravni za današnji let u Grčku, gdje će u subotu od 18.30 sati plivati za bodove nasuprot tamošnjoj vaterpolskoj veličini, atenskom »Olympiakosu« u trećem kolu A skupine Lige prvaka. Sa suigračima su u punom pogonu i dva itekako bitna imena prve sedmorke, vrsni vratar Frano Vićan i jedan od najboljih centara svijeta, Rumunj Cosmin Radu. Obojica su dobila kraći odmor prošlog vikenda kada su suigrači očekivano potvrdili ulogu favorita u gostujućim ogledima Regionalne lige s novosadskom »Vojvodinom« i kragujevačkim »Radničkim«. Pred njima je sada znatno viša prepreka u utakmici s vrlo neizvjesnim ishodom. O subotnjem susretu je jučer bilo riječi na sastanku s novinarima pred koje su izašli oporavljeni trener Ivan Asić i iskusni bek Antonio Petrović.


– Puno mi je bolje, imam teškoća sa sinusima, riječ je o kroničnoj upali koja me muči već niz godina – rekao je trener »Primorja EB«. Tijekom njegova izostanka momčad je plivala planiranim putem, od ostvarenih pobjeda je najznačajnija ona s »Egerom« u Ligi prvaka. Riječki sastav ima obje pobjede u dva nastupa u skupini A. – Ekipa je ostvarila ono što je planirano, nalazi se u uzlaznoj putanji. Polusezona ulazi u završnicu, do kraja godine pred nama su dva susreta Lige prvaka te završnica Kupa.


Asić je svjestan kvalitete domaćih »kapica« i delikatne zadaće njegove momčadi.




– »Olympiakos« je odlična ekipa, to je u biti kompletna grčka reprezentacija uz tri stranca, hrvatskim reprezentativnim vratarom Josipom Pavićem, Amerikancem Smithom i Španjolcem Mallarachom. Uigrani su, stalno su zajedno, što u klubu, što u reprezentaciji. Bit će teško, »Olympiakos« je u dva navrata u ovoj našoj skupini remizirao u gostima, gori mu pod nogama, želi domaću pobjedu. Grčki prvak ima momčad stvorenu za plasman na Final Six, sigurno će imati fanatičnu podršku navijača. Međutim, nešto se pita i nas. Naša momčad u svakoj utakmici ide na pobjedu, tako i sada idemo na osvajanje bodova. Itekako je bitno što smo kompletni, dok nije bilo Radua bili smo prisiljeni na rohade. Ove utakmice Lige prvaka su neizvjesne, a u igri su još 24 boda.


»Olympiakos«, koji je naslov nacionalnog prvaka osvojio čak 28 puta, ima adute na raznim pozicijama. Tako je i sa centrima, grčkim reprezentativcima Mourikisem i Kolomvosom, koje će nastojati zaustaviti Petrović i ostali bekovi hrvatskog prvaka.


– »Olympiakos« je dovođenjem Josipa Pavića dobio solidnu obranu. Ovo je njihova najjača momčad u protekle tri, četiri godine – smatra Petrović. – Dobro su pokriveni na svim pozicijama. Imaju tri stranca uz grčke reprezentativce, među kojima su dva vrhunska centra. Mi se, međutim, ne bavimo njima. Svjesni smo da posjedujemo kvalitetu i idemo na osvajanje sva tri boda.