Novi odlazak

“Primorje EB” bez još jedne karike: Anđelo Šetka u Laziju

Igor Duvnjak



RIJEKA »Primorjaš« Anđelo Šetka prelazi u redove rimskog »Lazija«, to je nova u nizu vijesti s ljetnog vaterpolskog »mercata«. Njegov najavljeni prelazak u Italiju uklapa se u scenu ljetošnjih odlazaka znanih imena iz  redova trofejne momčadi riječkog »Primorja Erste banke« nakon što je iz kluba otišao legendarni predsjednik Predrag Sloboda, tvorac nezaboravnih uspjeha.


Šetka je aktualni reprezentativni napadač s desne strane, iskusni igrač, brz plivač, koji je u nizu godina na Kantridi itekako doprinio brojnim uspjesima momčadi kojom su se donedavno dičili navijači »Primorja EB«. Još prije njega od kluba se oprostio aktualni olimpijski pobjednik, slavni vratar Frano Vićan, koji je okončao vratarsku karijeru da bi nakon toga riječki reprezentativni centar Ivan Krapić, koji se kao i Šetka priprema za Olimpijske igre, postao bivši kapetan pošto je ostvario transfer u napuljsku »Acquachiaru«.


Izvjestan je i odlazak još nekih zvučnih igrača s Kantride, međutim još nisu objavljena imena njihovih potencijalnih klubova. U svakom slučaju u tijeku je duže razdoblje osipanja slavne momčadi koja je klub bogate, stoljetne tradicije itekako obogatila trofejima. Sastav trenera Ivana Asića, koji je u jednom času imao čak sedam olimpijskih pobjednika, što je nezabilježeno u analima riječkog sporta, od 2013. pa do pretprošle sezone, uz dvije titule državnog prvaka je osvojio i tri hrvatska Kupa te tri naslova pobjednika Jadranske odnosno Regionalne lige. Klub je uz to dva puta bio drugi u Europi. Nažalost po ljubitelje ovdašnjeg vaterpola, problemi s dotokom novca su postajali sve izraženiji i ovoj lijepoj priči koju su sezonoma pričala brojna zvučna pojačanja, koncem ove sezone je došao kraj.




Igor Pezelj, koji će u idućoj sezoni voditi momčad nakon odlaska Ivana Asića, kojemu je bio prvi suradnik, ipak će imati relativno solidniju momčad nego što su to očekivali dežurni pesimisti. Pogotovo zahvaljujući činjenici da su zadržani vrsni rumunjski centar Cosmin Radu te reprezentativci, olimpijski pobjednik, bek Ivan Buljubašić i napadač Ante Vukičević. Vrata će čuvati mladi Duje Jelovina, a stručno vodstvo na čelu s dogogodišnjim sportskim direktorom, nekadašnjim olimpijskim  pobjednikom i potonjim  trenerom Zoranom Rojom, još traži pojačanje na desnoj strani napada. Ostala mjesta u postavi će biti popunjena imenima koja su do sada igrala malo ili nikako te igračima iz omladinskog pogona. Isto tako je u tijeku traganje za nasljednikom Predraga Slobode, koji je ujedno i dalje predsjednik HVS-a, ali na vidiku još uvijek nema novog čelnika »Primorja EB«.