Regionalna liga

Primorjaši bolji od Partizana: Riječani očekivano, Crvena zvezda izbačena

Portal Novilist.hr

DVANAEST OBRANA – Duje Jelovina / Snimio Roni BRMALJ

DVANAEST OBRANA – Duje Jelovina / Snimio Roni BRMALJ

Partizan – Primorje EB 8:14 (2:3, 2:5, 3:3, 1:3). Riječani i bez  Vićana, Šetke, Echeniquea i Burića uvjerljivi protiv Beograđana. »Crvena zvezda« izbačena iz Regionalne lige zbog nepoštivanja propozicija



BEOGRAD  Utakmica 13. kola Regionalne vaterpolske lige: Partizan – Primorje Erste banka  8:14 (2:3, 2:5, 3:3, 1:3). Bazen na Banjici. Gledatelja 200. Suci Virljević i Golijanin (Srbija). Delegat Arnautović (Srbija).


PARTIZAN: Rističević, Gielene, Tikas, Lazić, Subotić 3 (1), Drašović, Gogov 1, Jakšić 3 (1), Vico, Tanasković, Stojanović, Asanović 1, Brakočević, Vučinić.  


PRIMORJE ERSTE BANKA: Jelovina, Vrlić, Radu 2, Krapić 1, Peroš, Vukičević 1, Muslim 5  (1), Petrović 1, Dedović 2, Mudražija, Bošković 2, Čubranić,  Buljubašić.




 Igrač više: Partizan 12 (3), Primorje EB  14 (3). Peterci: Partizan 3 (2), Primorje EB 1 (1).


Oslabljena momčad vaterpolista »Primorja Erste banke«, bez imena kakva su Vićan, Burić, Echenique i Šetka, je ipak bila prejaka za »Partizan« na beogradskoj Banjici. Raspoloženi vratar Rističević i suigrači su održavali ritam do sredine druge četvrtine kada su Radu, Krapić, Dedović i konačno Muslim odvojili svoju momčad na 8:4 i sve je bilo odlučeno. Duje Jelovina je dobro zamijenio Frana Vićana sa 12 obrana, a obranio je i jedan peterac. Razigran Jelovina, učinkoviti Petar Muslim i ostali Riječani su sigurno doplivali do uvjerljrjive pobjede 14:8. U srijedu ih čeka mnogo teži ispit, gostovanje »Barceloneti« u Ligi prvaka.



Rezultati 14. kola:Jug CO –  Radnički  16:2Jadran HN – Vojvodina 21:9Partizan – Primorje EB 8:14


 »Crvena zvezda« je  isključena iz Regionalne lige odlukom disciplinskog suca natjecanja Damira Mišića, što je i obrazloženo u podužem tekstu. Beograđani su kažnjeni jer su protivno odlukama vodstva natjecanja oglušili o sva upozorenja glede nepravilne registracije  Filipa Kljajevića, Dragana Draškovića i Srđana Aksentijevića. Kako  su delegati njihovih utakmica  u 11. i 12. kolu s »Radničkim« i »Vojvodinom« rekli da spomenuti trojac nema pravo nastupa i suci su odbili voditi utakmice, »zvezda« je ipak igrala s neslužbenim sudačkim parovima. To im se računa kao da nije htjela nastupiti na utakmici.


»Primorje EB« je u ovoj zbrci uzalud u petak putovalo u Beograd jer se njihova utakmica s »crveno-bijelima« na kraju nije igrala budući da su domaćini iznova u zapisnik prijavili nastup neregistriranog trojca pa im delegat zbog toga iznova nije dopustio nastup. Susret je registriran 5:0 za goste. Na koncu, u uputi o pravnom lijeku »zvezdašima« stoji da imaju pravo žalbe u roku od tri dana.