Vaterpolo

Povratak Buljubašića, Vukičević dobio gripu: “Primorjaši” u Novom Sadu nastavljaju sezonu

Igor Duvnjak

Foto D. Škomrlj

Foto D. Škomrlj



RIJEKA Vaterpolisti »Primorja Erste banke« plivajući između klupskih i reprezentativnih obaveza odrađuju pripreme za skorašnji početak sezone, čekajući 21. siječnja kada u Regionalnoj ligi gostuju kod »Vojvodine« u Novom Sadu. Iza momčadi trenera Igora Pezelja tjedan je protkan trening utakmicama, zajedničkim spariranjem na Kantridi s gostima iz splitskog »Jadrana« te s francuskom reprezentacijom hrvatskog izbornika Hrvoja Hrestaka. Reprezentacija »trikolora« bila je na jednom riječkom treningu. Nakon ovoga niza sparinga u tijeku je »time-out« jer se Pezelj, kao član stručnog stožera hrvatske reprezentacije priključio izborniku Ivici Tucku na pripremama uoči gostovanja u Eindhovenu kod Nizozemske na utakmici Svjetske lige.


»Primorjaši« će se nakon »akcije Nizozemska« tek idućeg tjedna okupiti u kompletnijem sastavu nastavljajući tamo gdje su stali s pripremanjem za nastavak sezone. Pritom ih ne mimoilaze nedaće, od gripe je obolio napadač Ante Vukičević, zbog čega je morao otkazati nastup u Eindhovenu, a dobra je vijest da je kapetan momčadi, reprezentativac Ivan Buljubašić, nakon loma rebra odradio prvi »suhi« trening.


– Ovi trening susreti su nam zapravo bile prve utakmice nakon mjesec dana. Ta spariranja su nam dobro došla da se vratimo u ritam igre – kaže Igor Pezelj. – Uglavnom, zadovoljan sam onime što smo pokazali. Rumunj Cosmin Radu, Australac Nathan Power i Slovak Maroš Tkač, koji su bili sa svojim reprezentacijama, vratili su se u dobrom stanju. Istina, Ante Vukičević je dobio gripu, ali najvažnije je da je Ivan Buljubašić odradio svoj prvi trening u teretani.




Ovaj Buljubašićev trening prvi je korak na putu oporavka od ozljede, loma rebra na utakmici s »Ferencvarosom« u LEN Kupu, prognoze su da bi mogao biti u momčadi do kraja ovoga mjeseca.


– Vidjet ćemo kako će Buljubašić dalje trenirati, kako će reagirati na ove napore, koliko će mu vježbanja dozvoljavati ozlijeđeno rebro. Još uvijek osjeća bol, ali ona je podnošljiva te već polako može početi raditi.


Osim Pezelja, na reprezentativnim pripremama u Zagrebu iz kluba s Kantride je i vratar Duje Jelovina. Momčad na Kantridi trenira bez njih, kao i bez spominanih Radua i Tkača, koji su se odazvali pozivima u rumunjsku odnosno slovačku reprezentaciju.