Prvenstvo Hrvatske

Poraz Primorja EB: Jug ponovno bolji nakon peteraca, u subotu majstorica

Hina

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj



DUBROVNIK – U četvrtoj utakmici finala doigravanja prvenstva Hrvatske vaterpolisti dubrovačkog Juga CO u srijedu su na svom bazenu nakon boljeg izvođenja peteraca svladali riječko Primorje EB sa 12-11 (0-2, 3-3, 3-1, 1-1/ peterci 5-4), pa je sada rezultat u pobjedama poravnat na 2-2, a igra se na tri pobjede.


Ovo je druga utakmica u finalnoj seriji koju je Jug dobio nakon boljeg izvođenja peteraca.


No, na polovici druge četvrtine izgledalo je da će Primorje u Dubrovniku proslaviti naslov prvaka, jer je vodilo sa 5-0. Prvi gol Jug je postigao tek tri i pol minute prije kraja druge četvrtine, a strijelac je bio Paulo Obradović. Jugaši su do kraja četvrtine zabili još dva pogotka, za prihvatljivih 3-5, a nakon tri minute igre u trećoj četvrtini Jug je stigao do izjednačenja (5-5). I u zadnjih osam minuta igre momčadi su ušle poravnate (6-6). Do kraja je pao po još jedan gol na svakoj strani i završilo je 7-7, pa su o pobjedniku odlučivali peterci, a tu su bili uspješniji igrači Juga.


Kod Juga Aaron Younger i Nikola Janović zabili su po dva gola, a Miho Bošković, Nicolas Bicari i Paulo Obradović dodali su po jedan. U redovima Primorja Marko Elez i Petar Muslim upisali su po dva pogotka, a Cosmin Radu, Sandro Sukno i Anđelo Šetka zabili su po jedan.Peta, odlučujuća utakmica je u subotu, 23. svibnja, a domaćin je Primorje.