Liga prvaka

Odigrati mudro i sa srcem: Primorje EB večeras domaćin Barceloneti

Igor Duvnjak

Gosti su brza momčad i zato moramo igrati mudro kada imamo loptu, ali i kada se branimo – tvrdi rumunjski centar Cosmin Radu. – Vlada dobro raspoloženje, vidi se dobra forma i vjerujem da ćemo to pokazati – dodaje Miho Bošković



RIJEKA Vaterpolisti »Primorja Erste banke« večeras (20 sati) na svom bazenu iznose na vidjelo svoje trenutne mogućnosti na vrlo važnom ispitu, u dvoboju petog kola A skupine Lige prvaka s nekadašnjim europskim prvakom »Barcelonetom«. Hrvatski prvaci su nakon kratkog odmora radili u sjeni dok se igralo Europsko prvenstvo u Beogradu da bi se kompletna momčad našla na okupu tek par dana prije zahtjevnog nastavka sezone.


Ono kompletna treba shvatiti uvjetno jer se reprezentativac Anđelo Šetka ozbiljnije razbolio po povratku iz Srbije. Napadač je teže prehlađen, ima problema s uhom, prijeti mu i upala pluća te naravno ne trenira. Njegov je nastup u najmanju ruku upitan, što je svakako hendikep za momčad trenera Ivana Asića koja će pred svojim navijačima plivati ka željenom uspjehu.


Pohvale gostima


Večerašnji konkurenti su poslije četiri nastupa bodovno poravnati na vrhu skupine, a iza njih je grčki »Olympiacos« sa samo korakom zaostatka. Iz ovog trokuta samo će dva kluba na proljetni Final Six u Budimpeštu budući da mađarski »Eger« već igra s ulaznicom u džepu jer kao domaćin ima osiguran nastup. »Primorjaši« su imali uspješnu generalnu probu u dvoboju s »Mladosti« na kojoj je zlatni olimpijac Miho Bošković vješto podsjećao na ubojitost svoje desnice, repriza će biti itekako potrebna njegovoj momčadi u puno težoj utakmici. Bošković, kao i drugi sudionik jučerašnje klupske »pressice«, centar Cosmin Radu su, uz sve pohvale gostima iz Katalonije, izrazili uvjerenje da će »Primorje EB« u domaćoj vodi stići do važnih bodova.




– Stiže nam suparnik koji nam je izravni konkurent za put na Final Six. Naši gosti imaju dosta izjednačene rezultate s ostalim suparnicima – podsjeća Miho Bošković. – Jako su dobra, brza, kontraška ekipa, koja može iznenaditi svakoga, tako i nas. Izuzetno su fizički spremni i agresivni s neugodnom zonom. Opasna im je lijeva strana s golgeterom lige Strahinjom Rašovićem te ćemo toj strani njihova napada posvetiti posebnu pažnju. S druge strane pitanje je u kakvoj smo formi kao momčad s obzirom da smo mjesec i pol dana bili razjedinjeni. Vjerujem da smo u dobroj formi te da ćemo u ova dva skorašnja dvoboja s njima, prvo u Rijeci, a potom u Barceloni u najmanju ruku imati bolji skor. Koncentrirani smo na svoje redove. Na treningu vlada dobro raspoloženje, vidi se dobra forma i vjerujem da ćemo to pokazati.


Bitni i navijači


Domaćini s gostima iz Španjolske trebaju igrati »cum grano salis«, mudrom igrom spriječiti jurnjavu koja odgovara suparnicima u obrani i u napadu.


– Oni su jako brza momčad i zato moramo igrati mudro kada imamo loptu, ali i kada se branimo. Naši gosti su i vrlo fizički jaki – poručio je Cosmin Radu, centar svjetske klase od čijeg učinka itekako ovisi igra hrvatskog prvaka. – Moramo znati odgovarati na ovakvu suparničku igru, trebamo igrati pozicijski i iskoristiti svoje kvalitete. Sve to smo i uvježbavali na treninzima. U svemu su bitni i naši brojni navijači, kada su oni uz nas, to nam jako puno pomaže. Naravno da se nadam pobjedi.


Utakmicu na Kantridi koja počinje u 20 sati uz izravni prijenos na Arena sportu vodit će je Rumunj Adrian Alexandrescu i Rus Vasilij Tkačenko.