Telex

Muslim u Bresciji

Igor Duvnjak

Foto: Damir Škomrlj

Foto: Damir Škomrlj



RIJEKA Petar Muslim dojučerašnji vaterpolist »Primorja EB« karijeru će nastaviti u redovima talijanske Brescije, gdje su već duboki trag ostavili Riječani Igor Hinić i Samir Barač, koji su s talijanskom momčadi svojedobno harali Apeninskim poluotokom.


Muslimu će potpis na ugovor s talijanskim prvoligašem donekle biti utjeha nakon što je otpao s popisa putnika na Olimpijske igre u Rio de Janeiro. Inače, Petar Muslim s reprezentacijom je osvojio europsko, svjetsko i olimpijsko zlato, a u Primorju je proveo pet godina. 


BARDETU POBJEDA I DRUGO MJESTO


SAINT-GERVAISFrancuz Romain Bardet (AG2R) pobjednik je 19. etape ovogodišnjeg izdanja biciklističke utrke »Tour de France« vožene od Albertvillea do vrha uspona na Le Bettex iznad Saint-Gervaisa u dužini od 146 kilometara, a tim uspjehom probio se na drugo mjesto, odmah iza Britanca Chrisa Froomea (Sky).




Etapa u Alpama obilovala je uzbuđenjima, a dodatnu dozu nepredvidivosti u završnici donijela je kiša, koja je prouzrokovala brojne padove na nizbrdici uoči posljednjeg uspona, kada se na tlu našao i vodeći u ukupnom redoslijedu Froome.


Robert Kišerlovski (Tinkoff) i Kristijan Đurasek (Lampre) u 19. su etapi odigrali važne uloge pomoćnika svojim momčadskim kolegama, Kišerlovski je u ranoj fazi etape bio u bijegu te je radio za Poljaka Rafala Majku, koji je zahvaljujući radu našeg vozača sakupio dovoljno bodova na brdskim ciljevima da po drugi put u karijeri osvojio točkastu majicu za najboljeg penjača na »Touru«, dok je Đurasek ostao posljednji pomagač Južnoafrikancu Louisu Meintjesu, koji je četvrtim mjestom u etapi stigao do osme pozicije.


Po završetku obaveza, Kišerlovski i Đurasek su zajedno vozili do cilja, te su zauzeli 42. i 43. mjesto. U ukupnom redoslijedu Đurasek je sada 49. sa 1:58:41 sati zaostatka za Froomeom, dok je Kišerlovski 52. sa 2:05:02 sata zaostatka.