Junak velike pobjede Primorja

Muslim: Dugo se borim s ozljedom, ali uživam u ovom našem vaterpolu

Portal Novilist.hr

Snimio Roni BRMALJ

Snimio Roni BRMALJ

U Barceloni nam je cilj ući u finale. Istina je da smo napravili velik uspjeh, ali bio bih neiskren prema sebi kada bih rekao da u polufinalu ne idemo na pobjedu – kaže Muslim



RIJEKA  U doba opće globalizacije i i komercijalizacije pod tepih je gurnuta stara poruka »ginuti za klupske boje«. Petar Muslim, olimpijski pobjednik u redovima prvaka s Kantride, sada ju je izvukao pod svijetlo reflektora. U napadu je uz Sandra Sukna, još jednog asa koji igra nedovoljno oporavljen, te Javiera Garciju, bio jedan od junaka pobjede.


  – Zbog ozljede noge igram pod tabletama – rekao je trostruki strijelac nakon trijumfa na Kantridi. – Trebao sam igrati uz pomoć injekcije, ali preporuka je bila da je bolje da injekciju izbjegnem. Nakon kraja sezone ćemo napraviti artroskopiju i vidjeti što se događa »unutra«. Morat ću, također, vidjeti s izbornikom Ivicom Tucakom kako ćemo sve to napraviti. Ići ću na pregled u Zagreb i sve odlučiti.


  Samo Muslim zna kako se osjeća kad igra s bolovima i dok se nadmeće sa zdravim suparnicima. Pritom je uspio ostvariti svoju najuspješniju sezonu od kada je došao na Kantridu.


  – Nije mi lako. Cijelu sezonu igram super, u biti igram onako kako mogu i znam. Tako sam igrao u »Mladosti« kada me »Primorje« angažiralo. Sada sam dobio maksimalno povjerenje trenera i kada imam tu svoju slobodu i širinu u igri, jednostavno uživam u vaterpolu. Dugo se borim s ovom ozljedom, na treningu se malo štedim, prije utakmice popijem tablete i onda srce napravi svoje. Vuče me naprijed, nadjača bol. Zadovoljan sam svojom igrom u ovoj finalnoj seriji.     

Peterac




  Njegova momčad u subotu više nije imala uzmaka, u majstorici je trebalo svladati velikog konkurenta. Zaboravio je kako mu je u Dubrovniku sudac sudio neizvođenje peterca, što je odlučilo pobjednika.


  – Tu utakmicu je odradio naš kolektiv, naše prijateljstvo unutar momčadi, koje je prisutno i izvan bazena. Poslije četvrte utakmice u Dubrovniku i onih polemika nisam se htio oglašavati u medijima. Samo sam se koncentrirao na ovu utakmicu, nisam pratio što tko piše, tko se ljuti, tko se ne ljuti. Tako smo se dogovorili, nitko nije ni otvarao novine. Pred nama je bila samo koncentracija na ovu utakmicu. I odigrali smo savršeno, od početka do kraja. Onih pet golova prednosti izgubljenih u Dubrovniku te onaj peterac su teme na koje se ne želim vraćati. Reći ću da je i to sastavni dio sporta, zbog toga sport i jest zanimljiv. Pucao sam puno peteraca, po meni je brzina zvižduka bila prebrza. Čuo sam ga, ali po mišljenju brojnih ljudi iz vaterpola taj zvižduk je trebao biti u nekakvoj normalnoj brzini, a ne tako da me iznenadi. Da sam barem pucao. Ja sam se jednostavno »ukopao«.


  Pred njim i suigračima su bile tek dvije noći za odmor i oporavak od dubrovačkih šokova da bi se spremili za odlučujući subotnji ogled.


  – Bilo je jako teško. Na nama je bio velik pritisak, znali smo da igramo doma i da moramo pobijediti. Osobno, ova dva dana uoči utakmice sve sam sebi podredio, supruga i kćerka su se morale prilagoditi meni, spavao sam sam u sobi, nikome nisam dopustio da me ometa. Totalna koncentracija. Znam da sam postupio ispravno i na kraju se vidjelo da smo ovo super odradili.


  I Muslim, kao i svi drugi u klubu, sa zadovoljstvom gledaju na prijeđeni put od rane jeseni do konca svibnja.  


 


 Savršena sezona


  – Sezona je savršena, mislim da je ovo najbolja ekipa »Primorja« do sada. Momčad pobjeđuje više nego imena. Među nama je velika »kemija«, imali smo dosta uspona i padova i sve smo prebrodili kako treba. Osvojili smo sva tri trofeja, ušli u polufinale Lige prvaka… Savršenije ne može biti.


  Riječani su jučer započeli pripreme za Final Six Lige prvaka u Barceloni. Muslim smatra da je momčadi itekako povoljno to što je igrala puno susreta u finalu doigravanja.


  – Da smo dobili 3:0 bilo bi izvanredno, ali bismo imali veliku rupu do polufinala u Barceloni. Ova posljednja utakmica nas je digla i kao momčad. »Jug« smo samljeli, što jako puno znači. U Barceloni nam je cilj ući u finale. Istina je da smo napravili velik uspjeh, ali bio bih neiskren prema sebi kada bih rekao da u polufinalu ne idemo na pobjedu. Mislim da ova ekipa zaslužuje finale Lige prvaka, pa ako uspijemo – uspijemo. Neulazak u finale smatrao bih neuspjehom.