Duboka kriza igre

Mladost je slavila na Kantridi nadigravši Primorje EB

Igor Duvnjak

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ

U utakmici koju su morali dobiti u utrci za Final Fourom regionalne lige, igrači Igora Pezelja bez ideje u napadu i porozni u obrani bili su spori poput kupača te su plivački moćni suparnici kraj njih jurili ka željenom uspjehu kao delfini



RIJEKA  Utakmica 14. kola Triglav Regionalne lige vaterpolista: Primorje EB – Mladost 4:9 (0:4, 1:2, 1:1, 2:2). Bazen na Kantridi. Gledatelja: 200. Suci: Blašković (Dubrovnik) i Tiozzo (Split).


PRIMORJE EB: Jelovina, Radu, Petrić, Power, Peroš, Čunko, Tkač 2, Rakovac, Mudražija, Vrlić 1, Vukičević 1, Paparić, Čubranić, Buljubašić.


MLADOST: Marcelić, Bukić 1 (1), Milaković 1, Zović, Biljaka, Brlečić 1, Vlahović 2, Lazić, Pavičić, Paškvalin 2, Valečić, Bašić 2, Vićan, Markić.




Igrač više: Primorje EB 4 (2), Mladost 6 (2). Peterci: Primorje EB –, Mladost 2 (1).


»Mladost« je slavila na Kantridi nadigravši »Primorje EB«, koje je očito zaronilo u duboku krizu igre i rezultata. U utakmici koju su morali dobiti u utrci za Final Fourom regionalne lige, igrači Igora Pezelja bez ideje u napadu i porozni u obrani bili su spori poput kupača te su plivački moćni suparnici kraj njih jurili ka željenom uspjehu kao delfini.


Uz to zagrebački vratar Ivan Marcelić skupio je čak 19 uspješnih obrana. On kao da je začarao neuvjerljive »bijele kapice« koje su mu dale samo tri gola uoči finiša, kada je u biti sve odavno bilo riješeno.


Reprezentativac Marcelić lako odgovarao prijetnjama, a nakon njegove sedme obrane Vlahović je iz čiste kontre lako povisio na 0:5! Gledatelji su tek u 12. minuti vidjeli prvi gol »Primorja«, pogodio je Tkač s igračem više.


Navijači domaćih su šokirani otišli na »veliki odmor« dok je na semaforu svjetlilo – 1:6. To je bila samo najava novih domaćih muka, Paškvalin je efektnom šraubom povisio na čak 1:7! Umjesto derbija publika je vidjela nadmetanje neravnopravnih suparnika u kojem su gosti sa Save bili bolji za dvije klase.