EI Baku

Mladi hrvatski vaterpolisti poraženi u polufinalu

Hina

NL arhiva

NL arhiva

Mladi hrvatski U-17 vaterpolisti poraženi su u polufinalu Europskih igara u Bakuu od vršnjaka iz Španjolske 8-9 pa će u nedjelju igrati za broncu protiv poražene ekipe iz ogleda Grčke i Srbije



BAKU  Mladi hrvatski U-17 vaterpolisti poraženi su u polufinalu Europskih igara u Bakuu od vršnjaka iz Španjolske 8-9 pa će u nedjelju igrati za broncu protiv poražene ekipe iz ogleda Grčke i Srbije.


Hrvatska je odlično otvorila utakmicu i povela je 2-0 golovima Zvonimira Butića i Marina Dašića. Međutim, Španjolci su uzvratili s tri gola i sredinom druge četvrtine poveli 3-2. Hrvatska je u tim trenucima propustila četiri prilike s igračem više. Ipak, u završnici četvrtine Dašić i Peković su doveli Hrvatsku do vodstva 4-3. Treća četvrtina je donijela daleko bolju igru španjolske reprezentacije koja je zabila četiri gola i pobjegla na 7-4. Nažalost, Dašić je promašio i peterac pa se u zadnjih osam minuta ušlo s minus tri (4-7).


Na otvaranju zadnje dionice Dašić je smanjio na 5-7, no najbolji španjolski igrač Alex de la Fuente Igual je svojim trećim golom tri minute prije kraja ponovo vratio na plus tri. Dašić je još jednim golom, svojim četvrtim, vratio nadu, a dvije minute prije kraja Franko Lazić je vratio Hrvatsku u igru. Minutu prije kraja sjajni Dašić je i izjednačio. Nažalost, 30 sekundi prije kraja Alvaro Granados je zabio za španjolsko vodstvo 9-8, a u idućem napadu mladi hrvatski vaterpolisti su pogriješili.




Hrvatsku je predvodio kapetan Marin Dašić s pet golova, a sjajan je bio i vratar Luka Podrug sa 13 obrana. Golove su zabili i Zvonimir Butić, Duje Peković i Franko Lazić. Kod Španjolaca najefikasniji su bili Alex de la Fuente Igual (3) i Francisco Valera (2).


Na EI u vodenim sportovima nastupaju samo mladi sportaši, pa tako vaterpolisti igraju s U-17 uzrastom. Kako su Europske igre ‘upale’ u kalendar naknadno LEN je s organizatorima dogovorio da vaterpolo turnir bude ujedno i europsko prvenstvo za taj uzrast.