Posljednje kolo

Liga prvaka: Vaterpolisti ”Primorja EB” svladali ”Jadran” iz Herceg Novog

Igor Duvnjak



Utakmica 10. kola A skupine vaterpolske Lige prvaka: Primorje EB – Jadran (HN) 13:7 (3:1, 3:1, 5:3, 2:2). Plivalište na Kantridi. Gledatelja: 300. Suci: Castagnola (Italija), Stavridis (Grčka). Delegat: Moliner (Španjolska).


PRIMORJE ERSTE BANKA: Jelovina, Mudražija, Radu, Krapić 1, Peroš, Vukičević 4, Vrlić, Petrović, Dedović 1, Echenique 2, Šetka 5 (1), Radetić, Čubranić. JADRAN (HERCEG NOVI): Kandić, Ukropina 2, Popadić, Kovačić, Vidović 1, Mijušković, Baničević 1, Porobić, Spaić 3, Ranđić, Petrovski, Pješivac, Popović.

Igrač više: Primorje EB 7 (3), Jadran (HN) 10 (3). Peterci: Primorje EB 1 (1), Jadran (HN) –.


Vaterpolisti »Primorja EB« stavili su »točku na i« sezoni puno prije nego su to očekivali i najveći pesmisti u njihovim redovima. Nakon niza razočaranja bivši hrvatski prvaci i aktualni viceprvaci Europe su u totalno nebitnoj utakmici Lige prvaka sigurno potopili »Jadrana« iz Herceg Novog. Domaćini su na oproštaju igrali pred bitno prorijeđenim gledateljima na tribinama, među kojima su bili oni najvjerniji simpatizeri kvarnerskog vaterpola. Upravo je takva malobrojna grupa »tifosa« od prve minute bodrila svoje ljubimce navijanjem i pjesmom i na koncu je pljeskom ispratila riječke »kapice« na putu u svlačionicu.




Prema najavama, u ovoj posljednoj utakmici sezone, domaćini su imali uistinu drastično podmlađenu momčad. Među vratnicama nije bilo doajena Frana Vićana, a poštedu su dobili bek Damir Burić te napadači Petar Muslim i ljetošnje pojačanje Miho Bošković. Kvintet odsutnih olimpijskih pobjednika među »bankarima« je zatvorio ozlijeđeni bek Ivan Buljubašić.


Riječani su lako stekli početnu prednost od dva zaveslaja kada je bila odigrana tek polovica prve četvrtine. Prvo je viđen točan udarac Ante Vukičevića, nakon čega je njegov iskusniji reprezentativni kolega Anđelo Šetka ukrao loptu gostima i u raspletu akcije bez problema ralizirao brzi kontranapad. Treći gol za »primorjaše« postigao je Nikola Dedović, čime se samo potvrdilo da crnogorska momčad neće imati puno odgovora na domaći napad. Istina, Vidović je nedugo potom smanjio zaostatak, ali to je bila je tek kap u odnosu na novi riječki nalet. U drugoj čevrtini domaćini su, naime, nastavili puniti mrežu te je odjednom na semaforu zasvijetlilo visokih 7:2. Bilo je jasno da su preostale minute do kraja tek odrađivanje formalnosti prije sigurne pobjede domaćih favorita.


Na koncu je ostalo upamćeno da su igrači trenera Ivana Asića uspjehom zaključili neuspješnu sezonu, kao i da je pobjedom zaključena najtrofejnija era u klupskoj povijesti, koja će od sinoć biti samo lijepa uspomena.


Na završni turnir Lige prvaka, domaćin kojega će biti Budimpešta od 2. do 4. lipnja, plasirali su se Olympiacos, Eger i Barceloneta iz skupine A, te Pro Recco, Szolnok i Jug CO iz skupine B. Direktan plasman u polufinale imaju Olympiacos i Pro Recco, a druga dva polufinalista bit će poznata nakon ogleda Egera i Juga, te Barcelonete i Szolnoka.