Vaterpolisti ''Primorja EB'' gosti ''Juga CO''

Liga prvaka: Nitko u Gruž ne dolazi kao favorit, ali mi imamo adute

Igor Duvnjak

Foto: R. BRMALJ

Foto: R. BRMALJ

I dalje stoji činjenica da je »Jug CO« fantastična ekipa, ima izvrsne pojedince. Nitko ne može ići u Gruž govoreći da je favorit, tako nećemo ni mi, ali sigurno je da imamo svojih aduta – kaže rođeni Dubrovčanin Frano Vićan 



RIJEKA » Vaterpolisti »Primorja Erste banke« su se nekako uspjeli kompletirati za novi ovosezonski derbi s »Jugom Croatia osiguranjem«, s kojim ovog puta u Dubrovniku plivaju za bodove u šestom kolu Lige prvaka.


Za hrvatskim prvacima s Kantride je uspješna sezona protkana osvajanjem Kupa uvjerljivim vodstvom u poretku Lige za prvaka, Regionalne lige te sudjelovanjem u vodstvu B skupine Lige prvaka. S druge strane »gospari« su se nakon nagutanih gorkih ovosezonskih pilula odlučili za radikalan potez, umjesto Miha Bobića na kormilo su postavili uspješnog trenera »Mladosti« Vjekoslava Kobešćaka, što ionako poslovično paprenom dvoboju u Gružu, koji počinje u 19 sati, daje dodatni začin. 


  Riječka momčad se u proteklom razdoblju sudarala s nizom problema, počevši od ozljede reprezentativca Anđela Šetke, koji se vratio igri nakon duže stanke. Olimpijski pobjednici s reprezentacijom Hrvatske Sandro Sukno i Damir Burić su pregrmili virozu, crnogorski reprezentativac Antonio Petrović će zaigrati nakon ozljede tetive ramena, a u sastavu će biti i zlatni iz Londona Petar Muslim, iako još nije sasvim sanirana njegova ozljeda koljena. 


 Normalne pojave




– Ne borimo se samo mi s ozljedama i bolestima – kaže Frano Vićan, golman »Primorja Erste banke«, jedan od olimpijskih pobjednika s reprezentacijom Hrvatske u momčadi s Kantride, rođeni Dubrovčanin… – Takve pojave su normalne za ovo razdoblje godine i sezone.


Kako vidimo, problema imaju i druge momčadi. Unatoč tome što smo svo vrijeme nekompletni, za sada smo uspjeli dosta dobro nadoknaditi izostanke pojedinih igrača. Kako se sezona bude primicala kraju, nadam se da ćemo konačno uspjeti zaliječiti ozljede i da ćemo biti kompletni kada bude najpotrebnije. 



Osim trenera Mihe Bobića, ceh lošijih rezultata »Juga Croatia osiguranja« u posljednje vrijeme platili su i novinari te preko njih i sportska javnost. Igrači slavne momčadi iz Gruža su itekako nezadovoljni napisima koji su objavljivani u pojedinim medijima i odlučili su se nakon svega za toliko spominjani »silenzio stampa«. Stav momčadi su obrazložili Paulo Obradović, do prošle sezone istaknuti igrač »Primorja EB« i slavni centar »jugaša« Nikša Dobud, čiji povratak u ekipu predstavlja veliko pojačanje za domaću momčad. Obradović je pritom istaknuo da su pojedini novinari pisali neistine te da radi toga on i njegovi suigrači do daljnjega ne daju izjave. 



  »Primorje Erste banka« je ove sezone uvjerljivo potapalo »Juga CO« u Regionalnoj ligi i Ligi prvaka. 


  – Ti rezultati su bili uvjerljivi, mislim da je jednako tako bila uvjerljiva i igra u te nedavne dvije utakmice s »Jugom«. U obje utakmice smo odigrali izvrsno kao kolektiv. U Dubrovniku nas je krasio fantastičan postotak s igračem više, a u Rijeci smo odigrali odličnu obranu.


Tu smo se zarana odvojili i bez problema smo kontrolirali utakmicu. S druge strane i dalje stoji činjenica da je »Jug CO« fantastična ekipa, ima izvrsne pojedince. To je unatoč svemu – derbi. Nitko ne može ići u Gruž govoreći da je favorit, tako nećemo ni mi, ali sigurno je da imamo svojih aduta. 


 Dobud


Vićan se nije osvrtao na kadrovske promjene za kormilom suparnika, dotaknuvši se povratka reprezentativnog centra Nikše Dobuda u sastav Dubrovčana.   – Uopće se ne bih bavio »Jugom CO«. Mi imamo dovoljno svojih tema o kojima razmišljamo. Povratak Dobuda će sigurno značajno promijeniti način igre »Juga CO«.


SKUPINA B  6. kolo: Jug CO – Primorje EB (19),Partizan – Spandau 04 (18), Galatasaray – Szolnoki (20).   

Primorje EB


5


4


0


1


54:34


12


Szolnoki


5


4


0


1


66:48


12


Jug CO


5


4


0


1


41:35


12


Partizan


5


1


0


4


33:43


3


Galatasaray


5


1


0


4


38:54


3


Spandau 04


5


1


0


4


36:54


3


 Sljedeće kolo (25. ožujka): Spandau 04 – Galatasaray, Primorje EB – Partizan, Szolnoki – Jug CO.  SKUPINA A  6. kolo: Barceloneta – Olympiacos (19), Eger – Radnički (18.45), Brescia – Pro Recco (20.30).   

Pro Recco


5


5


0


0


64:33


15


Eger


5


2


1


2


39:43


7


Radnički


5


2


0


3


42:52


6


Brescia


5


1


2


2


33:37


5


Barceloneta


5


1


2


2


37:48


5


Olympiacos


5


1


1


3


50:52


4


 Sljedeće kolo (25. ožujka):Olympiacos – Eger, Radnički – Brescia, Pro Recco – Barceloneta.


Jasno, mi ćemo se trebati prilagoditi tome. Mislim da ćemo znati odgovoriti jer smo i prošle sezone pokazali da to znamo. Sigurno da je Dobud jedan od jačih »Jugovih« igrača, ako ne i najopasniji. Ali mi smo se ove sezone iznimno pojačali dolaskom Damira Burića. Morat ćemo prilagoditi našu igru, ali ne previše. 


  Derbi u Gružu itekako odlučuje o poretku na vrhu skupine B Lige prvaka. Na vrhu su poravnati »primorjaši«, njihovi večerašnji domaćini i »Szolnoki« s 12 bodova, daleko odmakavši konkurenciji, a na završni turnir idu tri najbolja. 


  – Imamo lijepu priliku s pozitivnim rezultatom uhvatiti poziciju broj 1 za Final Six, ali smo i prošle sezone vidjeli da to ne treba biti presudno. Najvažnije je u kakvoj se formi dođe na taj završni turnir. Bilo bi lijepo biti prvi u skupini, ali to nije odlučujuće – poručio je Frano Vićan.