Riješena struka

Konačna odluka: Igor Pezelj novi trener Primorja EB

Igor Duvnjak

Ovo je kruna karijere. Protekle četiri godine bio sam pomoćni trener prve momčadi, sada je preuzimam – kaže Pezelj



RIJEKA Igor Pezelj trener je vaterpolista »Primorja Erste banke«. Nakon jučerašnje jutarnje kave na bazenu na Kantridi postigao je definitivni dogovor sa sportskim direktorom Zoranom Rojom. Mladi stručnjak je, inače, već ušao u stoljetnu klupsku povijest ovoga ljeta, u kojem se, za razliku od onih proteklih kada su dovođenja zvučna igračka pojačanja, najviše pričalo o kormilaru. Pezelj je tako u kratkom razdoblju, dva puta ovoga ljeta postao trener »primorjaša«. Prvo je postavljen za nasljednika Ivana Asića, kojem je niz sezona bio pomoćnik, a onda je smijenjen nakon što je najavljen dolazak srpskog stručnjaka Uroša Stevanovića. Zaplet je uslijedio kada je Stevanović odustao od dolaska u Rijeku, da bi Pezelj bio ponovno pozvan za kormilo momčadi.


– Dogovorili smo one osnovne stvari da bi se naša suradnja nastavila tamo gdje smo stali. U idućih dan-dva će se još samo potvrditi ono što smo nas dvojica razgovarali – rekao je Pezelj poslije razgovora sa Zoranom Rojom zadovoljan novim izazovom. – Ovo je kruna moje karijere, trener sam od 1998. godine. Protekle četiri godine bio sam pomoćni trener na klupi prve momčadi i, eto, sada je preuzimam.


Pezelj će biti na dobro poznatom terenu, naravno, dobro poznaje momke koje će voditi u novoj sezoni.




– To su uglavnom dečki s kojima sam već radio, riječ je o igračima koji su ostali od prošle sezone.  Došli su nam Slovak Maroš Tkač i Australac Nathan Power. Imamo mješovitu ekipu, tu su igrači s iskustvom, poput Radua i Buljubašića. Ima i dosta mladih koji su dokazali svoje kvalitete. Stvorilo se puno mjesta za naše domaće igrače, kojima će ova godina biti prvi filter, kako bismo vidjeli na koga možemo računati. Ovime što su dečki do sada pokazali, mislim da ima materijala za stabilnu, dobru prvoligašku momčad.


»Primorje EB« je proteklih sezona naviklo navijače na borbu za naslov prvaka. To je sada samo lijepa uspomena, no momčad s Kantride ima aduta za drugu poziciju u Hrvatskoj, premda je Pezelj oprezan u prvoj najavi sezone, u kojoj u klubu poslije dugogo vremena, nema imperativa borbe za trofeje.


– Za sada nema nekog imperativa jer još uvijek nemamo osjećaj gdje smo zapravo na toj listi. »Jug CO« je neprikosnoven, uz »Mladost« i »Mornar BS« imamo svoje mjesto te ćemo biti u samom vrhu hrvatskog vaterpola. U borbi za drugo mjesto smo podjednaki, mislim na ove dvije spomenute momčadi uz splitski »Jadran«. Bit će to zanimljivo prvenstvo vrlo izjednačenih momčadi u sredini tablice – oprezan je trener »Primorja EB«.


Trenerska enigma je tako odgonetnuta, a što se tiče imena novog predsjednika, još uvijek ništa novoga, na vidiku nema nasljednika trofejnog čelnika Predraga Slobode.