Olimpijske igre

Kapetan hrvatske vaterpolske reprezentacije Josip Pavić nosit će našu zastavu na otvaranju OI RIO 2016

P. N.

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Nakon uspješno odigranog turnira u Herceg Novom Barakude nastavljaju s priremama u Rijeci i Trstu gdje će sparirati s Talijanima, a u Rio putuju 28. srpnja



Nakon odličnih vijesti iz Herceg Novog gdje je Hrvatska vaterpolska reprezentacija u subotu, 25. lipnja s dvije pobjede i jednim porazom, osvojila internacionalni turnir Trofej Jadrana, danas je uslijedila još jedna lijepa vijest.


 


Nakon pobjede protiv Mađarske s 11:9 i poraza od domaćina Crne Gore s 8:9 golom Ivovića pet sekundi prije kraja, reprezentacija je u zadnjem kolu svladala Španjolsku s 8:7, dok je Mađarska nadigrala domaćina turnira Crnu Goru s 11:7.




Hrvatska je tako prva sa 6 bodova koliko ima i Mađarska, Crna Gora je ostala na 4 boda, a Španjolska je osvojila 1 bod.


 


Na ovom turniru smo dobiti jasniju sliku našeg trenutnog stanja i mislim da nam je došao u najboljem mogućem trenutku. Dobili smo odgovore koje smo imali i u narednom vremenu u Rijeci i Zadru ćemo raditi na otklanjanju pogrešaka koje smo dobili na ovom turniru i to je ono što je najbitnije sa ovog turnira”, izjavio je izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacje Ivica Tucak.


 


Danas je objavljeno da je Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora jednoglasno odlučilo da je kapetan hrvatske vaterpolske reprezentacije izabran za stjegonošu na otvaranju Olimpijskih igara u Riju 2016. Nakon Perice Bukića i Dubravka Šimenca, Josip Pavić treći je vaterpolist kojem je pripala ova iznimna čast.


 


“Počašćen sam što sam odabran za stjegonošu, to je iznimna čast i piznanje hrvatskom vaterpolu i reprezentaciji. Ovo će biti jedan dodatni motiv i poticaj za obranu olimpijskog zlata. Dati ćemo sve od sebe kako bismo što bolje predstavili Hrvatsku”, izjavio je kapetan Josip Pavić.


 


Hrvatska vaterpolska reprezentacija u Rio putuje kao branitelj zlatne medalje koju je osvojila na posljednjim Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.


 


Nakon uspješno odigranog turnira u Herceg Novom Barakude nastavljaju s priremama u Rijeci i Trstu gdje će sparirati s Talijanima, a u Rio putuju 28. srpnja.