Regionalna liga

“Jug CO” teže od očekivanog obavio posao u Rijeci

Igor Duvnjak

Snimio Silvano JEŽINA

Snimio Silvano JEŽINA

Primorje EB – Jug CO 9:12 (2:3, 4:5, 0:3, 3:1). Motivirani »primorjaši« pružali su čvrst  otpor u prve dvije četvrtine, ali na duži rok nisu mogli držati korak s kvalitetnijim gostima



RIJEKA  Utakmica 11. kola Regionalne lige vaterpolista: Primorje EB – Jug CO 9:12 (2:3, 4:5, 0:3, 3:1). Plivalište na Kantridi. Gledatelja: 150. Suci: Periš i Banovac (Split).


PRIMORJE ERSTE BANKA: Jelovina (12 obrana), Radu 2, Petrić, Power 1, Peroš 1, Čunko, Tkač 2, Rakovac, Mudražija, M. Vrlić, Vukičević, Paparić 2, Čubranić, Buljubašić 1.


JUG CROATIA OSIGURANJE: Bijač (11 obrana), Macan, Fatović 1, Lončar, Joković 1, Merčep, Farčić, Ivanković, Pavličević, Perrone 5 (1), Benić, Obradović 3, Popadić, J. Vrlić 2.




Igrač više: Primorje EB 7 (2), Jug CO 7 (3). Peterci:  Primorje EB –, Jug CO 1 (1).


Europski prvak je očekivano pobjednički proplivao pored »Primorja EB«. »Jug CO« je teže od očekivanog obavio posao u Rijeci s mladom domaćom momčadi, koja je silno motivirana pružala čvrst  otpor u prve dvije četvrtine s dva izjednačenja, ali na duži rok nije mogla držati korak s kvalitetnijim bez obzira što je ostavila lijep dojam, pogotovo u napadu. Domaćinima za senzaciju nije pomogla niti zapažena partija vratara Duje Jelovine…


Španjolski as gostiju Felipe Perrone je već u prvom napadu svoje momčadi deblokirao rezultat sigurno iskoristivši igrača. Marko Bijač je raspoložen stajao iza gostujuće zone iskazavši odmah svoje umijeće, al nije mogao ništa u petoj minuti na kontru Cosmina Radua koju je rumunjski majstor mirno okončao.


Time je tek uzrokovao dvostruki odgovor vaterpolskih »gospara«. Prvo je progovorila slavna ljevica Mara Jokovića, a potom je nekadašnji »primorjaš« Josip Vrlić izmigoljio čuvarima i lako matirao nemoćnog Duju Jelovinu. Šteta po domaću obranu je mogla biti i veća da se Jelovina u više navrata nije iskazao sjajnim intervencijama.


Na drugoj strani Slovak Maros Tkač je iznenadio goste i sveo zaostatak na minimum poslije prve četvrtine. Nastavak nije počeo sretno za domaćine. Prvom im je Perrone uplivao iza leđa i lako poentirao da bi potom Paulo Obradović protiv svojih bivših suigrača demonstrirao snagu udarca za veliku razliku – 5:2. Riječani se međutim nisu predavali.


Prvo je pogodio Tkač s igračem više, a onda je kapetan Ivan Buljubašić svoj ulazak na drugog centra okrunio efektnim pogotkom da bi Duje Peroš zaradio pljesak s tribina za siloviti udarac kojim je izborio drugo izjednačenje – 5:5. Favoriti su ipak na  poluvrijeme otplivali sa zaveslajima prednosti, Vrlić, Perrone i Fatović su za tili čas izrešetali suparničku obranu da bi im tik pred odmor uzvratila mlada nada Lovro Paparić.


Početkom trećeg dijela gosti su brzo ostvarili najveću razliku (11:6) golovima Perronea i Obradovića iz igre te Španjolca iz peterca. Iako je do kraja preostala skoro četvrtina i pol igre polako su isparile sve dvojbe oko pobjednika.