Finale prvenstva Hrvatske

Jug CO porazio Primorje EB

Hina

Foto: Niksa Duper / CROPIX

Foto: Niksa Duper / CROPIX

U prvom susretu finala prvenstva Hrvatske vaterpolisti Jug Croatia osiguranja pobijedili su na plivalištu Gruž Primorje Erste banku 12-9 (2-2, 4-0, 2-3, 4-4) i u seriji na tri pobjede poveli 1-0.



DUBROVNIK U prvom susretu finala prvenstva Hrvatske vaterpolisti Jug Croatia osiguranja pobijedili su na plivalištu Gruž Primorje Erste banku 12-9 (2-2, 4-0, 2-3, 4-4) i u seriji na tri pobjede poveli 1-0.


Druga utakmica je 23. travnja u Rijeci, a treća 4. svibnja u Dubrovniku. Moguća četvrta utakmica je 25. svibnja u Rijeci, a eventualna peta utakmica igrala bi se u Dubrovniku 28. svibnja.


Nakon 2-2 u prvoj dionici igre, ključnim se pokazala druga trećina koju je domaćin dobio 4-0. U nastavku susreta Riječni su uspjeli smanjiti na 6-5, no Jug je pobjegao na 8-5, pa 11-6 čime je pitanje pobjednika bilo razriješeno.




Najbolji igrač utakmice bio je Javier Garcia koji je zabio pet golova za dubrovački sastav, dok je Luka Lončar dodao dva gola. Odličan je bio i Marko Bijač s devet obrana. Kod Primorja najefikasniji su bili Miho Bošković, Gonzalo Echenique i Cosmin Radu sa po dva gola, dok je Frano Vićan imao sedam obrana.