Primorjaš iz Barcelone

Javier Garcia: Svi ovi rezultati ne služe ničemu ako na kraju sezone nisi pravi

Igor Duvnjak

Foto: D. ŠKOMRLJ

Foto: D. ŠKOMRLJ

Imamo dobre rezultate, ali do sada smo osvojili samo Kup. Igramo pet mjeseci, ali još ništa nismo dovršili. Dodjeljuju se još tri trofeja. Pri koncu sezone treba biti zaista dobar – kaže napadač Riječana



RIJEKA » Vaterpolistima »Primorja Erste banke« kao da su u naviku prešle uvjerljive pobjede nad »Jugom Croatia osiguranjem«. Igrači državnog prvaka su se u svega nekoliko dana dvaput poigrali s velikim rivalom, nakon što su ga u subotu nadigrali na njegovom bazenu u Gružu u derbiju Regionalne lige s 12:8, u srijedu su uzeli bodove u B skupini Lige prvaka trijumfom od čak 10:5. Pritom su pobjednici, pogotovo u ovoj drugoj utakmici na Kantridi, zarana djelovali nedostižno dubrovačkim »kapicama«, koje su nemoćno plutale za Španjolcem Javierom Garcijom i ostalim razigranim igračima trenera Ivana Asića. Da su majstori s Kantride nastavili jurišati kao do sredine utakmice, ionako velika razlika je mogla biti i veća.


 


 Sjajno otvaranje


– Nije tu samo stvar u dvjema pobjedama nad »Jugom Croatia osiguranjem«, nego u načinu na koji smo ostvarili ove uspjehe – kaže Javier Garcija, koji je pobjedu guštao u društvu supruge Aide te triju kćeri, Amande, Else i Dare, koja je rođena u Rijeci, a roditelji su joj dali hrvatsko ime. – Nismo baš očekivali ovako visoke rezultate. Pobijediti ih 12:8 u Dubrovniku je itekako uvjerljiv uspjeh. Bazen u Gružu je povijest vaterpola, zna se kako je jako teško pobijediti na tom plivalištu. Mi smo svladali – dosta lako. U Rijeci smo očekivali malo težu utakmicu, ali imali smo nevjerojatan početak, poveli smo 5:1, uz njihov pogodak ostvaren iz peterca. Kada ovako započnemo utakmicu, teško nas netko može pobijediti. Ne samo da smo jako dobro počeli u napadu, nego smo u obrani igrali vrlo ozbiljno. Uz to je Frano Vićan bio nejvjerojatan.


  I stariji posjetitelji vaterpolskih priredbi na Kantridi su se teško prisjećali kada je »Primorje Erste banka« tako lako i efektno tuširalo višestrukog hrvatskog i europskog prvaka, koji je djelovao tako izgubljeno, kao ove srijede. Istina je da su suparnici u oba navrata igrali bez prvog centra Nike Dobuda, ali sastav s tako kvalitetnim igračima je djelovao razočaravajuće.    

Obnovljena posada


– Iako je konačni rezultat sličan, razlika je između naše utakmice s »Jugom CO«u subotu i ove u srijedu. To su sasvim različiti susreti. U subotu je prva četvrtina završila 2:2, a ovdje je bilo 5:1 za nas. U ovom posljednjem slučaju mi smo se odvojili odmah od početka. Stoga je njima bilo teško igrati budući da su znali da ne smiju pogriješiti. Mi smo mogli igrati malo više »glavom«. Uz to, kada igramo kod kuće, teško se nadmetati s nama.




  Obnovljena posada vaterpolista »Primorja Erste banke« je osvojila Kup, vodi u Regionalnoj ligi i na vrhu je B skupine Lige prvaka, predzanici ispred zagrade su pozitivni.


  – Uvijek smo u »Primorju Erste banci« išli s filozofijom »utakmica po utakmicu«. Ove sezone je Regionalna liga jača za srpske momčadi, nije to kao prošlih sezona, kada smo od jačih suparnika imali samo »Juga CO« i »Mladost«. Sada su tu »Partizan«, »Radnički«, »Crvena zvezda«. S njima su jače utakmice i ako nisi sto posto koncentriran, možeš izgubiti bodove. Imamo dobre rezultate, ali do sada smo osvojili samo Kup. Još je dugo do kraja. Igramo pet mjeseci, ali još ništa nismo dovršili. Dodjeljuju se još tri trofeja. Pri koncu sezone treba biti zaista dobar. Pred nama je puno rada i puno vremena. Naravno da je dobro imati ovakve rezultate jer nam daju samopouzdanja za svaku utakmicu. Ali, ako na kraju sezone nisi pravi, svi ovi rezultati ne služe ničemu – upozorio je iskusni Javier Garcija.