Svjetski kup u Miamiju

Ivan Kljaković Gašpić drugi u Miamiju

Hina

Snimila Zrinka GRANCARIĆ

Snimila Zrinka GRANCARIĆ

Hrvatski jedriličar Ivan Kljaković Gašpić drži drugo mjesto u klasi finn uoči zadnjega dana regate Svjetskog kupa u Miamiu, dok je Tonči Stipanović u Laseru natjecanje završio na 22. mjestu, a Luka Mratović je 40. među daskašima



MIAMI Hrvatski jedriličar Ivan Kljaković Gašpić drži drugo mjesto u klasi finn uoči zadnjega dana regate Svjetskog kupa u Miamiju, dok je Tonči Stipanović u Laseru natjecanje završio na 22. mjestu, a Luka Mratović je 40. među daskašima.


Ivan Kljaković Gašpić je predzadnjeg dana stigao do drugog mjesta zahvaljujući četvrtom mjestu u devetom jedrenju i pobjedi u desetom plovu. Ivan će se u finalnoj seriji boriti za srebro ili broncu, jer do zlata ipak ne može.


Da se zbog spornog penala nije morao povući iz četvrtog plova, možda bi Ivan mogao priprijetiti i vodećem Britancu Gilesu Scottu, koji je i prije finala osigurao pobjedu. Na trećem mjestu je Grk Ioannis Mitakis sa samo jednim bodom više u odnosu na Kljakovića Gašpića, a četvrtoplasirani Australac Jake Lilley zaostaje za hrvatsko-grčkim dvojcem 12 i 11 bodova.




»Danas nije bio lijep dan za jedrenje, ali je bio dobar za mene. Odradio sam dobar posao, pametno jedrio oba plova, skupljao bodovnu zalihu«, kazao je Kljaković Gašpić.


Tonči Stipanović je u Laseru zauzeo 22. mjesto, iako se nadao borbi za za poredak među prvih deset, dok u plov za odličja s prvog mjesta u ovoj disciplini ulazi Britanac Nick Thompson.Među daskašima Luka Mratović zauzeo je 40. mjesto, a vodeći je Nizozemac Dorian van Rijsselberge.