Bek "Primorja EB"

Ivan Buljubašić: Ne sumnjam u naš plasman na Final Six

Igor Duvnjak

Ne smijemo ovako lagano darovati golove. Još je sve otvoreno, »Olympiacos«, »Barceloneta« i mi smo smješteni u bod razlike. Na Kantridi više ne smijemo prosipati bodove – kaže Buljubašić



RIJEKA  Na Kvarneru se konačno razvedrilo, zasjalo je sunce, ali navijačima vaterpolista »Primorja Erste banke« odmah padne mrak na oči kada se prisjete završnice utakmice protiv »Barcelonete« u Ligi prvaka, u kojoj su njihovi ljubimci u stilu toliko spominjanog »slona u staklarni« nezgrapno porušili sve što su dotad mukom stvorili. Nevjerojatno je da tako kvalitetni i iskusni igrači nisu znali »stati na loptu« u posljednje dvije i pol minute u koje su uplivali s dva gola prednosti i kada se pobjeda doimala poput zrelog ploda na grani koji samo treba ubrati. Umjesto toga, gledateljima je ponuđena dramatična završnica u kojoj kao da se među »primorjašima« nije znalo tko pije, a tko plaća, ali je na kraju plaćen skup račun, osvojen je samo bod koji u konačnici može biti premalo za ostvarenje želja, osvajanje jednog od prva dva mjesta koja vode na Final Six Lige prvaka u Budimpešti.


Pad


Bez obzira na propuste tijekom igre, uz ostalo neiskorišteni peterac, kada se već spretno i sretno stiglo pred cilj s dva zaveslaja prednosti, umjesto »visokog garda« viđeno je nepotrebno kockanje, upletanje u pogreške koje su Španjolcima došle kao naručene za ubojite kontre, toliko djelotvorne da je izglednom pobjedniku na kraju čak prijetio i poraz.


– Izgledalo je da kontroliramo utakmicu – kaže dvostruki strijelac, bek Ivan Buljubašić, jedan od olimpijskih pobjednika u sastavu »Primorja EB« o večeri u kojoj je izvan bazena sijevalo i grmilo, a na terenu je njegova momčad stalno vodila, no nije to na kraju znala materijalizirati. Napravila je običnu »rupu u vodi«.




Cijelo vrijeme smo imali povoljan rezultat.  Vjerojatno ćemo proanalizirati ovu utakmicu, pogotovo kraj igre. Činilo se da smo na kraju pali ne fizički, nego psihološki.  Imali smo nekoliko lakih pogrešaka koje nismo smjeli dozvoliti. Oni su to iskoristili, zabili su nam dva gola, po mom mišljenju prelagana. To nismo smjeli dozvoliti. Trebali smo do kraja zadržati agresivnost i biti koncentrirani. No, nažalost, na kraju smo prokockali pobjedu, ali, što je, tu je.


Nakon svega, simpatizeri hrvatskoga prvaka su se samo mogli zapitati što su domaće »kapice« mislile dok su igrale posljednje minute utakmice.


– Dvije i pol minute su dovoljne da bi se stiglo ovakav rezultat, ali mislim da u ovakvoj utakmici ne smijemo ovako lagano darovati golove, to se ne smije dogoditi. Pogotovo na našem  terenu. Trebamo iskoristiti i na kraju kapitalizirati ta dva pogotka razlike dvije i pol minute do kraja. Nažalost, prelako smo im pustili da nas stignu.  S druge strane, u napadu nismo uspjeli zabiti gol te je na kraju, nažalost, ispao neriješen rezultat.


Povratak


Prolaz za završni turnir se odjednom suzio za riječku momčad. Poslije ovog nespretnog remija »Olympiacos« se probio na čelo ljestvice, a osim toga u Ateni je dobio »primorjaše« s čak tri gola razlike (7:4), dok Buljubašić i društvo već iduće srijede gostuju kod »Barcelonete« s kojom je bodovno poravnato. U Budimpeštu idu dva kluba jer je »Eger« kao organizator već sudionik Final Sixa.


– Još je sve otvoreno, »Olympiacos«, »Barceloneta« i mi smješteni smo u bod razlike. Ima još puno za igrati. Idućeg tjedna igramo u  gostima u Barceloni, »Olympiacos« treba doći u Rijeku. Očekujemo i »Spandau 04«. Ono što je sigurno je da više ne bismo smjeli na Kantrridi prosipati bodove, a nadam se da ćemo u gostima ostvariti još koju pobjedu. Ne sumnjam u naš plasman na Final Six.


Da bi Ivan Buljubašić i njegovi suigrači ostvarili plasman na Final Six, trebali bi prikazati nešto više nego što je to bilo u vatrometu golova bez pobjednika s Kataloncima.


– Već sam i ranije govorio da je očito da  prvi dio sezone nije završio onako kako smo očekivali. Cilj za nastavak sezone bio je da iz utakmice u utakmicu, pogotovo nakon ove velike pauze, ponovno izgradimo igru koju smo imali proteklih nekoliko godina i da se jednostavno dižemo. Eto, tek su prošle dvije utakmice, a ova druga ne tako uspješno. Ali, ne sumnjam u naš povratak i da ćemo se izgraditi do kraja sezone – poručio je Ivan Buljubašić.