Regionalna liga

Igra mačke i miša: Primorje EB svladalo Crvenu zvezdu

Denis Frančišković

Snimio Roni BRMALJ

Snimio Roni BRMALJ

Primorje EB – Crvena zvezda 16:3 (4:1, 2:2, 7:0, 3:0). Tri refula, jedan početkom prve, drugi u trećoj i treći u završnici pokosila  su »zvezdaše«



RIJEKA Utakmica 3. kola Triglav regionalne lige vaterpolista: Primorje Erste banka – Crvena zvezda 16:3 (4:1, 2:2, 7:0, 3:0). Bazen Kantrida. Gledatelja: 500. Suci: Zoran Tomić i Goran Gavrilović (obojica Zagreb). Nadzornik: Milan Grbin (Korčula).


PRIMORJE ERSTE BANKA: Jelovina, Burić 2, Radu 1, Krapić 2, Vrlić, Vukičević 2, Muslim 2, Petrović, Dedović 1, Echenique 3, Šetka 1, Bošković 1 (1), Čubranić, Buljubašić 1.


CRVENA ZVEZDA: Kralj, Jović, Janković, Repanović, Bakić 1, Radulović, Jovanović, Andrejević 1 (1), Japundzić, Eškert 1, Tankosić, Dimitrijević, Todorovski, Knežević.




Peterci: Primorje EB 1 (1), Crvena zvezda 1 (1). Igrač više: Primorje EB 7 (3), Crvena zvezda 3 (1).


Tri riječka refula, jedan početkom prve (3:0), drugi u trećoj (7:0) i treći u posljednjoj četvrtini (3:0) pokosila su »Crvenu zvezdu« u prvom od dva vezana sudara »primorjaša« s Beograđanima. Momčad Ivana Asića lišena pomoći prvog vratara Frana Vićana (pošteda) bez većih je problema svladala »crveno-bele« i na najbolji način najavila sutrašnji domaći ogled s »Partizanom« (19 sati).


Razlika u kvaliteti bila je više nego očita, sve je poslužilo kao malo jači trening s mladom i neiskusnom momčadi, »zagrijavanje motora« za puno jače oglede koji predstoje. Jednostavno, igra mačke i miša…


Neizvjesnost je ponudila tek druga četvrtina koju su gosti uspjeli odigrati u egalu, burno slaveći svaki gol. No, to je samo bilo zatišje pred riječku buru u nastavku.


U trećoj dionici »primorjaši« su ubacili u brzinu više, golovi, izrađene akcije i asistencije, uz čvrst obrambeni blok, redali su se jedni za drugim. Devetnaest sekundi prije posljednje četvrtine na semaforu je svijetlilo 13:3 za okruglu »desetku viška« na domaćem kontu. Za kraj još tri pogotka Muslima, Dedovića i Buljubašića za seriju koja se protegla na – 11:0!


Inače, »primorjaši« su silovito otvorili utakmicu, golovima Muslima, Echeniquea i Krapića brzopotezno su poveli 3:0, da bi gosti preko Andrejevića smanjili iz peterca. Prvu dionicu golom je zaokružio Radu u prvoj realizaciji igrača više. Druga četvrtina donijela je svojevrsno mučenje Riječana, poglavito nakon gola Bakića za 4:2 kada je slavljenički skočila skoro cijela klupa »zvezdaša«.


Domaći u toj fazi nisu uspjevali naći put prema mreži, Beograđani se tijesno povukli »u zagrljaj« Kralja koji je dotad sakupio pet obrana. No, Burić je iz okreta u gužvi pogodio za 5:2 nakon čega je igra »primorjaša« poprimila sasvim drugačije obrise.