Uoči početka priprema

Igor Pezelj: Moramo raditi na igraču više, to nam je najveći problem

Igor Duvnjak

Igor Pezelj / Foto Roni BRMALJ

Igor Pezelj / Foto Roni BRMALJ

Trener vaterpolista "Primorja EB" uoči početka priprema za drugi dio sezone



RIJEKA – Bližio se kraju jutarnji mir u danima blagdana na plivalištu Kantride, vaterpolisti »Primorja Erste banke«, koji su nakon završnice Kupa trenirali s prekidima, guštajući u slobodnim danima za Božić i Novu godinu, u srijedu počinju hvatati zalet za drugi dio sezone.


– Poslije završnice Kupa imali smo neku vrstu aktivne pauze, trenirali smo jednom dnevno. Tjedan uoči nove godine smo iskoristili za obnavljanje fizičke pripreme, vježbalo se dva puta dnevno. Puno se radilo u teretani – kaže trener »primorjaša« Igor Pezelj. – Vrijeme u iduća tri tjedna, do prvog službenog nastupa, iskoristit ćemo za odigravanje što više trening susreta kako bismo se uigrali, isprobali neke nove detalje u igri, nastojeći ispraviti pogreške koje nam se ponavljaju. Igrač više nam je predstavljao najveći problem u jesenskom dijelu sezone. Na tome ćemo najviše raditi.


Kada je riječ o pripremnim utakmicama, Riječani će u srijedu ugostiti splitski »Jadran«, a u petak francusku reprezentaciju koju vodi hrvatski trener Hrvoje Hrestak.




– Za te utakmice nemamo velikih planova, želimo samo uigravati neke naše kombinacije, koje smo počeli odigravati još jesenas. Htjeli bismo još više iskristalizirati našu igru te podići agresivnost u obrani. Igrača više i prvu faza obrane smo procijenili problematičnima u dosadašnjim nastupima, na tome trebamo najviše poraditi. Uz to neke stvari trebamo dovesti do automatizma, kako bismo kada dođu teške utakmice u stresnim situacijama povukli prave poteze.


Riječane 21. siječnja očekuje prvi ligaški nastup, gostovanje kod »Vojvodine« u Novom Sadu.


– Očekivanja su da pokušamo dohvatiti jedno od prva četiri mjesta, koja vode u završnicu Regionalne lige. To nam je prvi cilj. Mislimo da su očekivanja realna jer su naši konkurenti, »Jadran HN«, »Partizan« i »Mladost« ispred nas i bili su malo bolji u prvom dijelu sezone, ali u tih nekoliko utakmica su prevladale tek neke nijanse. Mislim da u drugom dijelu prvenstva možemo prevladati neke naše nedostatke.


Momčad željno očekuje oporavak kapetana Ivana Buljubašića, koji je slomio rebro na utakmici s »Ferencvarosom«.


– Buljubašić se oporavlja, ozljeda, koja traži vrijeme, ide na bolje. Kost je počela zacjeljivati, očekujemo da bi krajem mjeseca mogao početi normalno trenirati.