Svladale Švicarsku

Hrvatske vaterpolistice izborile EP

Hina

NL arhiva

NL arhiva

Vaterpolistice su na kvalifikacijskom turniru u portugalskom Rio Maioru pobijedile Švicarsku (17-4), te izgubile od Grčke (3-24) i Portugala (5-8) osvojivši treće mjesto u skupini i plasman na EP

ZAGREB Hrvatska ženska vaterpolo reprezentacija izborila je plasman na Europsko prvenstvo koje će se iduće godine održati u Beogradu.Vaterpolistice su na kvalifikacijskom turniru u portugalskom Rio Maioru pobijedile Švicarsku (17-4), te izgubile od Grčke (3-24) i Portugala (5-8) osvojivši treće mjesto u skupini i plasman na EP.

»Ispunili smo sva očekivanja i plasirali se na EP u Beogradu. Kako je ekipa vrlo mlada, sada prvo moramo uskladiti njihove školske obveze, a nakon toga, ovisno o tome koliko nam financije budu dozvoljavale, obaviti što kvalitetnije pripreme. U Beogradu ćemo se boriti za plasman između sedmog i 10. mjesta,« kazao je izbornik Nikša Savin.


Za Hrvatsku su igrale: Nataša Anđelić, Emmi Miljković, Petra Županić, Tereza Balić, Dina Lordan, Petra Bukić, Anamaria Brnas, Domina Butić, Iva Novosel, Ivana Butić, Julija Božan, Martina Nadilo i Alexandra Ratković.


Europsko prvenstvo u Beogradu igra se od 9. do 23. siječnja 2016.




REZULTATI


1. kolo – petak, 25. rujna


HRVATSKA – Grčka  3-24


Švicarska – Portugal 1-22


2. kolo – subota, 26. rujna


Grčka – Švicarska 22-2


Portugal – HRVATSKA 8-5


3. kolo – nedjelja, 27. rujna


HRVATSKA – Švicarska 17-4


Portugal – Grčka  3-22


Poredak: 1. Grčka, 2. Portugal, 3. HRVATSKA, 4. Švicarska