Poraz "Primorja EB"

Garcia: Ovakvi su porazi uvijek bolni

Portal Novilist.hr

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Imali smo priliku i to dobru, no pokazalo se da je »Pro Recco« vrhunska momčad, koja je znala iskoristiti neke naše propuste – rekao je Javier Garcia, španjolski reprezentativac »primorjaša«. – To se pogotovo odnosi na našeg igrača više, koji statistički gledano nije bio dobar. Ovakvi su porazi uvijek bolni, ali idemo dalje. Nadamo se da ćemo iduće sezone imati novu priliku boriti se za naslov najboljeg u Europi



U vodstvu riječkoga kluba bili su zadovoljni nakon finala, iako je slavio »Pro Recco«. Konkretno, predsjednik Predrag Sloboda je isticao učinak momčadi i u ovoj utakmici te u cijeloj sezoni.


   – Itekako sam zadovoljan prikazanim, svi su odigrali odličnu utakmicu – rekao je čelnik »Primorja EB«. – Nije neka isprika, ali treba podsjetiti da smo mi i »Jug CO« imali napornu seriju od pet utakmica u finalu hrvatskoga prvenstva. S druge strane, »Pro Recco« je prije tri tjedna okončao svoju talijansku sezonu. Polovica tih igrača odigra tek desetak utakmica godišnje. Nije to neki alibi, ali neka se zna. Dečki iza sebe imaju odličnu sezonu, svi u upravi smo izuzetno zadovoljni. Imamo tri trofeja i srebro na Final Sixu.


   Igrači su žalili nakon finala smatrajući da im je titula prvaka Europe bila dohvatljiva.




   – Ostaje žal nakon izgubljenog finala – rekao je reprezentativac Anđelo Šetka. – Dali smo sve od sebe, ali ovoga puta je »Pro Recco« bio bolji.



Pohvale na račun riječke momčadi izrekao je hrvatski izbornik Ivica Tucak.    – Realno gledano, »Pro Recco« je bio favorit za ovaj naslov, a »Primorje EB« mu je pružilo fantastičan otpor. Bilo je u nekim trenucima čak i bolji suparnik. Stajale su ih one finalne utakmice hrvatskoga prvenstva, kao i »Jug CO«. Nedostajalo im je svježine, a inače je tako malo nedostajalo da svi skupa ovdje slavimo. Međutim, ovo je ionako veliki uspjeh hrvatskog vaterpola.    »Primorje EB« je u Barceloni pratio i njegov vjerni navijač, gradonačelnik Vojko Obersnel.    – Iza nas je fantastična sezona »Primorja EB«, ovoga puta je nedostajalo malo sreće u ovom velikom finalu – kazao je Obersnel. – Međutim, itekako možemo biti zadovoljni naslovom viceprvaka Europe i odličnom sezonom.


Pritom je bilo spomena o nekim primljenim golovima.


   – Fantastično smo otvorili utakmicu, poveli smo 3:1, ali smo onda primili neke jeftine golove – rekao je reprezentativac Petar Muslim. – Ti golovi iz kontre bacaju natrag ekipu, a podižu suparnika. To nam se ne smije događati u jednom ovakvom finalu.


   Bez obzira na to Muslim je zadovoljan ostvarenim.


   – Naravno da se radujem našim uspjesima, poput ovoga drugoga mjesta u Europi, ali ovakve greške nam se ne smiju ponavljati. Iza nas je lijepa utakmica, najvažnije je da nije bilo nikakvih repova oko suđenja. Apsolutno sam zadovoljan drugim mjestom u Europi. Svi su govorili da smo puno lošiji nego lani, a mi možemo biti ponosni na ostvareno, uključujući našu igru u ovom finalu.


   Nije u svemu zaboravljen učinak s igračem više.


   – Imali smo priliku i to dobru, no pokazalo se da je »Pro Recco« vrhunska momčad, koja je znala iskoristiti neke naše propuste – rekao je Javier Garcia, španjolski reprezentativac »primorjaša«. – To se pogotovo odnosi na našeg igrača više, koji statistički gledano nije bio dobar. Ovakvi su porazi uvijek bolni, ali idemo dalje. Nadamo se da ćemo iduće sezone imati novu priliku boriti se za naslov najboljeg u Europi.


   Ivan Buljubašić se naigrao završnih europskih turnira i ne prestaje se nadati naslovu.


   – Ovo što nam se sada dogodilo palo je posebno teško jer sam zaista imao osjećaj da možemo pobijediti »Pro Recco« – rekao je reprezentativni bek. – Odlično smo otvorili utakmicu, no onda nas je možda i sustigao umor. Ali, mišljenja sam da se ključnim pokazalo naših pet zaredom neiskorištenih igrača više. Meni je ovo već šesti finalni turnir, a ja i svi ostali smo stavili pred sebe još jedan cilj, novi trofej koji moramo osvojiti iduće sezone. I to ovaj europski.