Svjetsko prvenstvo - jedrenje

Fantela i Marenić na 7. mjestu

Hina

Reuters

Reuters

Fantela i Marenić otvorili su prvenstvo s pobjedom u prvom plovu kvalifikacija, u drugom su bili šesti, jedino s 11. ulazom u trećem plovu nisu bili zadovoljni



HAIFA Hrvatski jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić nalaze se na sedmom mjestu nakon prvog dana svjetskog prvenstva klase 470 u Haifi.


 Fantela i Marenić otvorili su prvenstvo s pobjedom u prvom plovu kvalifikacija, u drugom su bili šesti, jedino s 11. ulazom u trećem plovu nisu bili zadovoljni.


»Prva dva plova je bilo dobro, i brzina i taktika su nam manje više bili ok. I u zadnjem plovu smo čak dobro stajali, u drugu stranicu kursa smo krenuli kao treći, međutim lijeva strana polja koja je dotad stalno bila bolja je ostala bez vjetra, iako je inače cijeli dan puhalo desetak čvorova. Sutra su još dva plova u kvalifikacijama, a onda nam slijedi šest jedrenja u finalnoj zlatnoj skupini tijekom tri dana i zadnji dan medal race za najboljih deset,« komentirao je Igor Marenić.




Besprijekorno su prvog dana odjedrili Australci Matthew Belcher i Will Ryan. Drugo mjesto nakon prvog dana drže Britanci Luke Patience i Elliot Willis, a treći su Amerikanci Stuart Mcnay i David Hughes.


Među 42 ženske posade povele su Poljakinje Agnieszka Skrzypulec i Irmina Mrozek Gliszcynska. Za dio posada ovo Svjetsko prvenstvo ujedno nosi i norme za Olimpijske igre u Riu 2016. Šime i Igor već su evidentni olimpijski kandidati. Mjesto na OI izborili su uvjerljivo lani na SP u Santanderu, gdje su osvojili titulu svjetskih doprvaka.