EP - jedrenje

Fantela i Marenić na 17. mjestu

Hina

Hrvatski jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić nakon pet jedrenja na Europskom prvenstvu za klasu 470 u Aarhusu nalaze se na 17. mjestu



AARHUS  Hrvatski jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić nakon pet jedrenja na Europskom prvenstvu za klasu 470 u Aarhusu nalaze se na 17. mjestu.


Fantela i Marenić danas su upisali sedmo, deseto i 17. mjesto.


»Čupali smo se cijeli dan, borili za svaki bod, stvarno je jako teško. Ako ne uhvatiš prva dva refula flota ti ode i onda je spašavanje. Vjetar je lagan, promijenjiv. Možda smo trebali jedriti malo rizičnije, možda smo previše rano zatvarali sredinu, trebali gurati jednu stranu,« kazao je Šime Fantela.




S današnja tri plova zaključene su kvalifikacije, flota se sad dijeli na zlatnu i srebrnu skupinu za finalna jedrenja. Puno toga je još preostalo, ništa još nije izgubljeno, međutim prostora za greške definitivno više nema. U finalu u zlatnoj skupini 30 posada jedri šest plovova, zadnjeg dana regate kao i obično deset najboljih ulazi u plov za odličja.


»U finalu mislim da trebamo sad jedriti s malo više rizika. Puno toga je pred nama još, nitko nije odskočio, svi imaju pokoji problematičan ulaz. Borba do zadnjeg plova kao i uvijek,« dodao je Šime.


Na prvom mjestu su i dalje Amerikanci McNay i Hughes, a najbolja europska posada su na drugom mjestu ukupnog poretka Rusi Sozikin i Gribanov.