Proslavljeni hrvatski olimpijac

Dubravko Šimenc novi trener VK Medveščaka

Hina



“Dovođenjem Dubravka Šimenca napravili smo prvi korak u stvaranju osnova da se naš klub ravnopravno bori s većinom prvoligaša, a postavljanjem Andelka Mrzljaka za koordinatora mlađih kategorija i trenera juniora trebalo bi jamčiti da će se Medveščak vratiti na razinu na kojoj je njegova vaterpolska škola bila prije samo 4-5 godinama kada smo s dubrovačkim Jugom vodili ravnopravnu borbu za prva mjesta u svim mlađim uzrasnim kategorijama, a mi osvojili pet naslova državnih prvaka u mlađim kategorijama”, kazao je u petak na predstavljanju novog trenera predsjednik VK Medveščaka Ljubo Kolar.


Kolar se posebno zahvalio čelnicima VK Mladosti koji nisu pravili nikakvih poteškoća prilikom prelaska njihovog dotadašnjeg trenara juniora na dužnost šefa struke u mlađem zagrebačkom prvoligašu.


“Ljubav prema vaterpolu i gradu Zagrebu jedini su motivi zbog kojih sam došao u klub u kojem je radio veliki trener Aleksandar Sajfert Coša, a uvjeren sam da s ovim mladim igračima, uz puno rada i truda, možemo napraviti respektabilan klub”, kazao je Šimenc kojemu će ovo, nakon osam godina rada s mlađim vaterpolskim uzrastima u Medvešćaku i Mladosti, biti prva godina rada sa seniorskom ekipom.




“Na okupu imamo gotovo kompletnu lanjsku momčad predvođena vratarom Selemom, centrom Geratovićem, prvim strijelcem Kolarom i juniorskim reprezentativcem Tomašekom, i oni će biti okosnica momčadi. Istina, malo smo tanki na bekovskim pozicijama ali naš prvi cilj i nadalje će biti promocija novih mladih igrača”, kazao je Šimenc.


Član uprave Medveščaka, koja s predsjednikom Kolarom broji šest članova, Nenad Strukan kazao je da će uz pomoć grada Zagreba čelništvo kluba nastojati osigurati 1,5 milijuna kuna koja bi po njegovim riječima trebala biti dostatna za normalno funkcioniranje kluba sa Šalate koji će svoje utakmice u Jadranskoj ligi i ove godine igrati u bazenu u Utrinama.


Šimenc je na trenerskoj klupi zamijenio Zorana Curiša, koji je prošle sezone obrašao i dužnost glavnog tajnika kluba, na kojoj će ga sada zamijeniti bivši vaterpolista Medveščaka Ivan Rukavina, koji će raditi i kao trener mlađih uzrasnih kategorija.