Gostovanje kod prvaka

Bio jednom jedan derbi: Primorje EB gost Juga CO

Igor Duvnjak

Putujemo  rasterećeni, nemamo nikakvog imperativa pobjede – kaže kapetan pomlađenog riječkog  sastava 



RIJEKA Značajno pomlađena momčad vaterpolista »Primorja Erste banke« uplivala je u novu sezonu, natjecateljske obaveze stižu jedna za drugom, tražeći spremne odgovore od kojih je najteže naći onaj za večerašnji upit, gostovanje kod prvaka »Juga Croatia osiguranje« (20.15 sati). Navijači kluba s Kantride sada mogu samo uzdahnuti uoči večerašnje utakmice »lijepih uspomena« i sa sjetom kazati: »Bio jednom jedan derbi«.


Navikli su godinama da u izravnim ogledima s »gosparima« njihovi ljubimci odlučuju o naslovu državnog prvaka, u čemu su u dva navrata i uspjeli, donijevši dragi trofej na Kantridu. Sada su nastupila neka sasvim druga vremena s obzirom na to da su iz sastava riječkih »kapica« otplovila brojna cijenjena, trofejna igračka imena. Već po okončanju prošle sezone bilo je jasno da »jugaši« neće imati pravog konkurenta u nadmetanju za novu titulu prvaka. Bitno pomlađena riječka momčad s nekolicinom »posljednjih Mohikanaca« dobro je krenula u u ovu sezonu, u kojoj pred njom nema velikih rezultatskih imperativa. Plasirala se u izlučnu fazu nadmetanuja za ulazak u Ligu prvaka, u Regionalnoj ligi je osvojila prve bodove protiv splitskim »Jadranom«.


– Nakupilo se dosta utakmica, ali za nas je to dobro jer još nismo uigrani – kaže jedan od starosjedilaca u riječkom klubu, novi kapetan mladog sastava sa Kantride, iskusni bek Ivan Buljubašić, čovjek koji je osvojio praktički sve u ovom sportu. – Svaka utakmica nam dobro dođe, kako ona službena, tako i prijateljska. Sezonu smo otvorili na najbolji mogući način, ostvarili smo to plasmanom u treću fazu kvalifikacija za Ligu prvaka, igrat ćemo svakako u Europi, uz to smo osvojili naše prve bodove u Regionalnoj ligi.


Pred ekipom novog trenera Igora Pezelja je dug put, još je puno posla za igrače i trenera.– Pokazali smo da nam se na utakmici zna dogoditi crna serija. Bez obzira na to što smo imali osiguran prolaz u treće kolo kvalifikacija za Ligu prvaka, ne bi nam se smjela dogoditi utakmica kao sa »Sabadellom«. Iz toga ćemo izvući pouke, nadam se da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu te da nam se to više neće ponavljati. Krenuli smo odlično u sezonu, to budi optimizam, tek smo na početku stvaranja ekipe, a imamo puno mjesta za napredak. Rast ćemo kako bude odmicala sezona.»Jugaši« su na svom plivalištu i inače favoriti s kim god igrali, sasvim je jasno da je tako pogotovo tako i s ovom mladom riječkom momčadi.

– »Jugu CO« idemo rasterećeni, nemamo nikakvog imperativa pobjede, od nas nitko ništa ne očekuje. Nadmetat ćemo se i pokazati što možemo. Ovo nam je možda i najlakša utakmica u sezoni jer nemamo nikakvog pritiska. Idemo pokušati dati ono najbolje što možemo pa što bude – poručio je Ivan Buljubašić.