Isrpljujuća sezona

Asić: Želja je bila velika, ali primali smo jeftine golove

Igor Duvnjak

Ivan Asić / Snimio Damir Škomrlj

Ivan Asić / Snimio Damir Škomrlj

U obrani smo imali jako puno pogrešaka. Primili smo tri gola s dva metra, što je neshvatljivo na ovoj razini – kaže trener Ivan Asić



Vaterpolistima »Primorja Erste banke« nije pomogao bod u mađarskom Egeru, remi (12:12) ih je definitivno eliminirao iz konkurencije za plasman na Final Six Lige prvaka, što će se od 2. do 4. lipnja održati u Budimpešti. Viceprvak Europe je već prije zaostao za »Olympiacosom«, a sada brojke kažu da je nedostižna i »Barceloneta«, koja je u gostima pobijedila hercegnovski »Jadran« (6:5) pa uoči posljednjega kola ima tri boda više te bolji međusobni omjer od »bankara«.


Goste iz Rijeke nije spasila ni činjenica da im se na dan utakmice ipak pridružio Miho Bošković, no njegova dva gola su pripomogla tek remiju koji je s obzirom na ljestvicu ravan porazu. Momčad trenera Ivana Asića je u prva tri napada dobila tri gola, domaćini su vodili 3:0 i potom 7:3 u drugoj četvrtini, zaostatak je anuliran, gosti su čak i nakratko poveli u trećoj četvrtini golom Anđela Šetke za 8:9. U duelu izjednačenih suparnika Gonzalo Echenique je 55 sekundi prije kraja postavio konačni rezultat.


Rasipanje bodova


– U prva tri napada smo primili tri gola, jedan je bio s dva metra, imali smo jako loš ulazak u utakmicu, to je neshvatljivo. Potom smo se vratili, ali smo opet zaostali na 3:7 – konstatirao je trener Riječana Ivan Asić nakon puta koji nije dao ploda. – Međutim, i tada je momčad pokazala karakter, veliku želju. Izjednačili smo, čak smo i poveli 9:8, a onda smo od Haraia dobili početnički gol pet sekundi prije kraja treće četvrtine. Potom se igralo gol za gol.




Pokazali smo veliku želju, nije se bilo lako vratiti nakon onako šokantnoga početka s kvalitetnim suparnikom, koji je igrao na svom terenu i imao priliku ostati u konkurenciji za prvo mjesto do posljednjega kola, kao što smo i mi pobjedom mogli ostati u utrci za Final Six. Ulog je bio velik i za nas i za njih. U obrani smo imali jako puno pogrešaka. Primili smo tri gola s dva metra, što je neshvatljivo na ovoj razini.


Nekoliko pogodaka smo primili u prvi kut lošim držanjem blokova. To su jako jeftini golovi, koje nikako ne bismo smjeli primiti. U napadu smo igrali dosta bolje nego u proteklim utakmicama. Šteta zbog dvije akcije s igračem više s Krapićem i Boškovićem, koji je pucao u prečku, to su bile akcije za zabiti gol. Žarko smo željeli pobjedu, išli smo po nju.


Predaja titula


Riječani su bili rastrošni s bodovima u skupini A, a »Eger« na svom terenu nije baš suparnik za vađenje.


– Objektivno smo trebali uzeti bodove »Spandauu« u Berlinu. Tamo smo stigli tri dana nakon poraza u finalu Kupa, bili smo ispražnjeni fizički i mentalno. Najviše mi je žao susreta s »Barcelonetom« u Rijeci, kada smo imali dobivenu utakmicu, a odigrali smo neriješeno. Uz to imamo domaću utakmicu s »Olympiacosom«, koju smo odigrali za zaborav, bili smo jako loši. Ono je preveliki poraz na domaćem terenu. To je rezime onoga gdje smo posijali bodove.


Navijači »primorjaša« svjedoče kako njihova momčad u razočaravajućoj sezoni predaje titule jednu za drugom. Poslije poraza u finalu Kupa i u finalu Regionalne lige od »jugaša«, sada se plasman viceprvaka Europe na Final Six Lige prvaka pokazao običnom fatamorganom. U ključnim duelima, kada štima napad, ne valja obrana ili obrnuto. Riječka momčad samo nitima još drži naslov hrvatskog prvaka budući da »Jug CO« vodi 2:0 u pobjedama, a pred vratima je treća utakmica u srijedu u Dubrovniku, prva meč lopta »gospara«s grogiranim suparnikom.


– Sezona je bila iscrpljujuća i jako teška jer smo bili osakaćeni ozljedama te nismo mogli uhvatiti ritam. Počeli smo jako dobro, a onda su nas dosta poremetile ozljede Šetke i Radua, da dalje ne nabrajam. U ovoj trećoj utakmici moramo sve pokušati da bismo pobijedili i vratili seriju u Rijeku. Bit će izuzetno teško, ali uvijek ima nade. Htijenjem kao u Egeru te ako ne ponovimo spomenute pogreške, vjerujem da bismo mogli se nadati nečemu pozitivnom u Dubrovniku.