Karlovićeva sedma pobjeda

‘Veterani’ razvaljuju: Karlović i Lučić Baroni u četvrtfinalu Acapulca

Hina

Reuters

Reuters

Nakon osvojenog naslova u Delray Beachu Karlović je stigao do četvrtfinala u Acapulcu svladavši po drugi put u karijeri Lajovića u isto toliko međusobnih susreta



ACAPULCO – Hrvatski tenisač Ivo Karlović stigao je do sedme pobjede u nizu svladavši u 2. kolu ATP turnira u Acapulcu Srbina Dušana Lajovića sa 3-6, 6-3, 6-1 u susretu koji je trajao sat i 26 minuta.


Nakon osvojenog naslova u Delray Beachu Karlović je stigao do četvrtfinala u Acapulcu svladavši po drugi put u karijeri Lajovića u isto toliko međusobnih susreta.


Protiv Lajovića Karlović je odigrao lošiji prvi set kojega je izgubio sa 3-6. Karlović je u tom setu imao 50 posto ubačenih prvih servisa, a realizacija na drugom servisu bila mu je samo 28 posto, a odervirao je čak pet dvostrukih pogrešaka.




No, u preostala dva seta ukupno je izgubio samo šest poena na svom početnom udarcu, dok se Lajovićeva igra raspala nakon rezultata 3-3 u drugom setu. Karlović je osvojio devet od posljednjih 10 gemova pritom oduzevši četiri puta servis suparniku.


U četvrtfinalu će Karlović igrati protiv Amerikanca Ryana Harrisona.


Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Acapulcu, ona je u 2. kolu svladala Španjolku Mariju Teresu Torro-Flor sa 6-7 (5), 6-3, 7-5 nakon dva sata i 11 minuta igre.


Lučić-Baroni (32) je do druge pobjede u drugom međusobnom susretu protiv 10 godina mlađe suparnice stigla nakon iscrpljujuće borbe iako je imala mnoštvo prilika za lakši pobjedu. U prvom je setu dva puta imala »break« prednosti, ali ga nije uspjela zadržati, a potom je tu prvu dionicu izgubila u »tie-breaku«. Za osvajanje drugog seta našoj je igračici bilo dovoljno jednom oduzeti servis suparnici, da bi se prava drama odvijala u trećem setu. Lučić-Baroni je oduzimala servis Torro-Flor u prvom, petom i sedmom gemu, ali svaki put se Španjolka uspijevala vratiti u igru.


Posljednji put je to učinila kada je Lučić-Baroni servirala za meč pri vodstvu od 5-4 i povela je sa 30-0. Ipak, u sljedećoj je igri naša predstavnica ponovno oduzela servis Torro-Flor, a kada je drugi put servirala za meč morala je spašavati »break-loptu« prije no što je napokon uspjela osigurati prvu meč-loptu koju je i iskoristila.


U četvrtfinalu će Lučić-Baroni igrati protiv pobjednice susreta između Francuskinje Caroline Garcije i Amerikanke Bethanie Mattek-Sands.