Visoki ciljevi

Šveđanin Jonas Bjoerkman novi trener Marina Čilića

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters



Šveđanin Jonas Bjoerkman, nekadašnji četvrti tenisač svijeta u pojedinačnoj konkurenciji i višestruki osvajač Grand Slam naslova u parovima, bit će novi trener Marina Čilića koji je prošlog mjeseca prekinuo trogodišnju suradnju s Goranom Ivaniševićem.


“Jonasa poznajem mnogo godina. Čak smo i trenirali zajedno još dok je bio aktivan igrač. Jedan je od najugodnijih igrača koje sam susreo na Touru. Veselim se što ćemo raditi zajedno na ostvarenju novih izazova i nadam se novom uspješnom razdoblju u karijeri”, izjavio je najbolji hrvatski tenisač objavljujući vijest da će 44-godišnji Šveđanin zamijenti Gorana Ivaniševića i pridružiti mu se na ovogodišnjem US Openu.


Tijekom profesionalne karijere Bjoerkman je osvojio šest pojedinačnih ATP naslova te 54 u konkurenciji parova. U konkurenciji parova kompletirao je Grand Slam kolekciju po triput osvajajući Australian Open i Wimbledon, dvaput Roland Garros i jednom US Open.




Kao trener je u 2015. godini bio na čelu stručne ekipe Andyja Murraya.


“Vrlo sam uzbuđen što ću raditi s Marinom. Poznajemo se mnogo godina, još iz mojih igračkih dana, i znam da je veliki radnik. Znam da si je postavio visoke ciljeve i nadam se da ću mu uspjeti pomoći u ostvarenju onoga što je zacrtao. Veselim se početku naše suradnje u New Yorku”, izjavio je Jonas Bjoerkman na službenoj društvenoj mreži ATP World Toura (myATP.com).