''Grand slam'' turnir

Roland Garros: Kiša poremetila sve, završena samo dva dvoboja

Hina

Reuters

Reuters



Nakon što u ponedjeljak zbog kiše nije odigran niti jedan poen na drugom ovogodišnjem teniskom »grand slam« turniru, Roland Garrosu u Parizu, u utorak je kiša ponovno uvelike poremetila program, pa su završena samo dva dvoboja u pojedinačnoj konkurenciji, oba kod tenisačica.


Veliko iznenađenje priredila je Bugarka Cvetana Pironkova koja je sa 2-6, 6-3, 6-3 svladala drugu nositeljicu Poljakinju Agnieszku Radwansku, a ispala je i šesta nositeljica, te finalistica ovog turnira iz 2014., Rumunjka Simona Halep. Nju je sa 7-6 (0), 6-3 nadigrala finalistica Roland Garrosa iz 2010., Australka Samantha Stosur.


Dvoboj prvog tenisača svijeta, Srbina Novaka Đokovića i Španjolca Roberta Bautiste Aguta dva je puta bio prekidan, a biti će nastavljen u srijedu pri vodstvu Đokovića od 3-6, 6-4, 4-1.




Branitelji naslova pobjednika u konkurenciji muških parova, Hrvat Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo plasirali su se u četvrtfinale, oni su u dvoboju 3. kola sa 6-3, 6-2 nadigrali Australca Chrisa Guccionea i Brazilca Andrea Saa. Dodigu i Melu je za pobjedu protiv Guccionea i Saa bio potreban tek sat i dvije minute igre, pa su uspjeli okončati dvoboj prije novog kišnog prekida. Sljedeći suparnici Dodiga i Mela bit će Indijac Rohan Bopanna i Rumunj Florin Mergea.


REZULTATI,


TENISAČICE,


4. KOLO:


Samantha Stosur (Aus/21) – Simona Halep (Rum/6) 7-6 (0), 6-3


Cvetana Pironkova (Bug) – Agnieszka Radwanska