Masters 1000

Poraz Borne Ćorića u Monte Carlu od Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters



MONTE CARLO – Hrvatski tenisač Borna Ćorić poražen je u 1. kolu turnira Masters 1000 serije u Monte Carlu od Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova sa 7-5, 5-7, 6-2 nakon dva sata i 12 minuta borbe.


U svom premijernom nastupu na Monte Carlo Mastersu i u prvom dvoboju protiv Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova, Borna Ćorić je dvaput hvatao break zaostatka (2-4, 4-5), ali ga je gubitak servisa u 11. gemu stajao gubitka prvog seta.


Ćorić je bolje započeo drugi set, otvorio ga breakom za vodstvo 2-0, ali kao što je to bio slučaj i u prvom setu, Zagrepčanin je odmah dopustio Ukrajincu da vrati izgubljeno već u trećem gemu. No, uspio je breakom u 12. gemu odvesti meč u treći set.




Nažalost, 18-godišnji hrvatski Davis Cup reprezentativac je i u trećem setu dvaput izgubio gemove na početnom udarcu te propustio svih sedam break-lopti, tri u četvrtom i još četiri u šestom gemu, što ga je odvelo u poraz. Dolgopolov je bio znatno agresivniji i meč završio sa 48 izravnih poena, čak 30 više od Ćorića, koji je manje griješio (28 neforsiranih pogrešaka prema 45 Dolgopolova), ali mu to nije donijelo pobjedu nad iskusnijim 26-godišnjim Ukrajincem.


U prvom kolu turnira parova Marin Draganja i Finac Henri Kontinen poraženi su od bugarsko-bjeloruske kombinacije, Grigora Dimitrova i Maksa Mirnjija, sa 1-6, 3-6.


ATP Monte Carlo – 1. kolo:


Aleksandr Dolgopolov (UKR) – BORNA ĆORIĆ (HRV) 7-5, 5-7, 6-2


Andreas Haider-Maurer (AUT) – Ernests Gulbis (LAT/13) 6-1, 6-0


Philipp Kohlschreiber (NJEM) – Mihail Kukuškin (KAZ) 6-4, 6-4


David Goffin (BEL) – Norbert Gombos (SLK) 6-1, 6-4


Benoit Paire (FRA) – Denis Kudla (SAD) 6-3, 7-6 (3)