Wimbledon

Mrak zaustavio Čilića i Isnera

Hina

Reuters

Reuters

Dvoboj 3. kola Wimbledona između najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića i Amerikanca Johna Isnera prekinut je zbog mraka u petak navečer pri rezultatu 7-6 (4), 6-7 (6), 6-4, 6-7 (4), 10-10, te će biti nastavljen u subotu poslijepodne



LONDON Dvoboj 3. kola Wimbledona između najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića i Amerikanca Johna Isnera prekinut je zbog mraka u petak navečer pri rezultatu 7-6 (4), 6-7 (6), 6-4, 6-7 (4), 10-10, te će biti nastavljen u subotu poslijepodne.


Čilić je morao pobijediti Isnera u tri seta, ali je zbog dva velika promašaja forhendom izgubio drugu dionicu igre, a time i uvelike zakomplicirao dvoboj.


U prvom setu niti jedan igrač nije se uspio niti približiti oduzimanju servisa suparnika, pa je o pobjedniku odlučivao »tie-break«. U odlučujućoj igri Čilić je pokazao kako ipak ima bolje udarce iz polja od Isnera, te je riješio tu dionicu igre u svoju korist.




Nakon što su oba igrača čvrsto držala svoje servise sve do rezultata 5-4 za Čilića u drugom setu, našem se igraču otvorila prilika za prvi »break« u dvoboju kojim bi poveo sa 2-0 u setovima. No, kod rezultata 15-30 Čilić nije uspio pogoditi forhend kojim bi osigurao prve dvije »break-lopte« koje bi ujedno bile i set-lopte. Do »tie-breaka« više nije bilo uzbuđenja, a početkom odlučujuće igre Čilića je još jednom izdao forhend.


On je promašio »zicer« sa sredine igrališta i tako ponudio Isneru »mini-break« prednosti. Amerikanac je držao tu prednost do vodstva od 6-4 i dvije set-lopte, a tada je Čilić sjajnim bekhendom prošao Isnera na mreži, a onda i pogodio as za 6-6. Nažalost, u sljedećem je poenu promašio volej i ponudio treću set-loptu Isneru koju je ovaj iskoristio.


U trećem setu popustila je čvrsta igra oba tenisača na servisu, pa su zaredale i »break-lopte«. Čilić je imao prvu u meču kod rezultata 1-1, ali Isner ju je izvukao asom. Nove dvije prilike za oduzimanje servisa Čilić je imao kod 2-2, ali tada je Isner odigrao dva vrhunska poluvoleja, da bi kod svog vodstva 3-2 i nakon dva sata igre Amerikanac stigao do prvih prilika za obrat. No, Čilić je izvukao 15-40 smešom i asom. Nakon što je kod zaostatka 3-4 Čilić spasio još jednu »break-loptu«, u sljedećoj je igri Čilić napokon ostvario »break« koji mu je donio vodstvo od 2-1 u setovima.


Četvrti je set donio sličnu igru kao i prva dva, ponovno su oba igrača čvrsto držala svoj servis, ali »tie-break« je donio neočekivani broj »mini-breakova«. Čilić je osvojio prvi poen na Isnerov servis, ali je potom vlastitim pogreškama izgubio oba poena na svoj početni udarac. Istu je stvar ponovio i kod zaostatka 4-5, pa je dvoboj otišao u peti set.


Kada je Čilić oduzeo servis Isneru za vodstvo od 2-0 na početku odlučujućeg seta činilo se da je Amerikančev otpor napokon slomljen. Nažalost, Čilića je u petoj igri petog seta izdao prvi servis, a Isner je to iskoristio i po prvi put u dvoboju ostvario »break«. Čilić je kod rezultata 5-4 stigao i do meč-lopte, ali Isner se izvukao sjajnim pogotkom na osnovnu liniju pod noge Čilića.


Pobjednik susreta Čilić – Isner u 4. će kolu igrati protiv Amerikanca Denisa Kudle koji je u pet setova svladao Kolumbijca Santiaga Giralda.