Roland Garros

Mirjana Lučić Baroni priredila senzaciju

Hina

Reuters

Reuters

Mirjana Lučić Baroni priredila je senzaciju pobijedivši u drugom kolu Roland Garrosa treću igračicu svijeta Rumunjku Simonu Halep 7-5, 6-1



PARIZ Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić Baroni priredila je senzaciju pobijedivši u drugom kolu Roland Garrosa treću igračicu svijeta Rumunjku Simonu Halep 7-5, 6-1.


Lučić Baroni je do pobjede nad trećom nositeljicom pariškog turnira i prošlogodišnjom finalisticom stigla nakon sat i 11 minuta igre. Nakon što je prvi set dobila 7-5, ‘Mikica’ je u drugom setu bila impresivna prepustivši suparnici samo jedan gem.


Bio je to njihov drugi međusobni susret i druga pobjeda hrvatske tenisačice. Zanimljivo i prvu je ostvarila na jednom Grand Slamu, prošle godine na US Openu kada je slavila 7-6 (6), 6-2.




Lučić-Baroni je u prvom setu imala 3-1 i 5-3, no Rumunjka se oba puta vratila izjednačivši rezultat na 3-3 i 5-5. Međutim, kod vodstva 6-5, Lučić-Baroni je treći put oduzela servis 23-godišnjoj Rumunjki za vodstvo 1-0 u setovima.


U nastavku meča Lučić Baroni je odigrala gotovo savršeno. Udarci su sijevali sa svih strana i Mirjana je uz dva oduzeta servisa povela 5-0. Halep je prvi gem u drugom setu osvojila u šestoj igri, no uslijedila je još jedna sjajna igra 33-godišnje Lučić Baroni koja je u velikom stilu as servisom zaključila jednu od najvećih pobjeda u posljednje vrijeme.


»Bila je ovo velika pobjeda. Ponosna sam jer sa pobijedila sjajnu tenisačicu. Bila sam agresivna i odigrala sam sjajan meč,« kazala je hrvatska tenisačica nakon velikog trijumfa.


U svom devetom nastupu na pariškoj ‘crvenoj zemlji’ Lučić Baroni je tek drugi put stigla do trećeg kola. To joj je uspjelo i 2001. godine. Posljednje četiri godine je ispadala u prvim kolima.


»Ovo je čudo. Presretna sam,« dodala je Mirjana.


U trećem kolu očekuje ju Francuskinja Alize Cornet koja je u drugom kolu bila bolja od Rumunjke Alexandre Dulgheru 6-2, 7-5. Do sada su igrale jednom, 2012. u Sydneyju, a slavila je Francuskinja.