ATP Bogota

Karlović spasio meč-loptu na putu do polufinala

Hina

Reuters

Reuters

Hrvatski tenisač, 36-godišnji Ivo Karlović plasirao se u polufinale ATP turnira u Bogoti treću godinu zaredom nakon što je u četvrtfinalu svladao svog vršnjaka, Čeha Radeka Štepaneka sa 3-6, 7-6 (7), 6-4 u dvoboju koji je trajao dva sata i devet minuta

BOGOTA Hrvatski tenisač, 36-godišnji Ivo Karlović plasirao se u polufinale ATP turnira u Bogoti treću godinu zaredom nakon što je u četvrtfinalu svladao svog vršnjaka, Čeha Radeka Štepaneka sa 3-6, 7-6 (7), 6-4 u dvoboju koji je trajao dva sata i devet minuta.Bio je ovo šest dvoboj Karlovića i Štepaneka, te druga pobjeda našeg igrača. Zanimljivo, prvu pobjedu protiv Štepaneka Karlović je ostvario prošle godine upravo u Bogoti, tada su igrali u polufinalu.

Karlović je na putu ka pobjedi spasio i jednu meč-loptu koju je Štepanek izborio povevši sa 6-5 u »tie-breaku« drugog seta. Ipak, u toj je situaciji Karlović bio na servisu, te se izvukao s ruba poraza. U »tie-breaku« prvih 15 poena osvojio je igrač na servisu, a tada je Karlović na svoju drugu set-loptu ostvario odlučujući »mini-break«.


U trećem setu Karlović je kod rezultata 3-3 jedini put u dvoboju oduzeo servis Štepaneku, a potom dva puta mirno odservirao za pobjedu.


Ukupno je Karlović protiv Štepaneka imao 68 posto ubačenog prvog servisa, te čak 91-postotnu realizaciju osvojivši 52 od 57 poena uz 27 pogođenih asova.




Dvoboj je na neko vrijeme bio i prekinut zbog kiše pri vodstvu Štepaneka od 6-5 u drugom setu, a Karlović je po završetku priznao kako mu je taj prekid pomogao da ostvari pobjedu.


U polufinalu će Karlović igrati protiv Francuza Adriana Mannarina protiv kojega je dosada igrao tri puta, te ima dvije pobjede.


Rezultati četvrtfinalnih susreta s ATP turnira tenisača u Bogoti:IVO KARLOVIĆ (HRV/1) – Radek Štepanek (Češ) 3-6, 7-6 (7), 6-4

Adrian Mannarino (Fra/3) – Malek Jaziri (Tun/7) 1-6, 6-1, 6-3


Michael Berrer (Njem) – Victor Estrella (D. Rep/4) 6-3, 3-6, 6-3


Bernard Tomić (Aus/2) – Tatsuma Ito (Jap) 6-1, 6-4