OI Rio

Hrvatska ostala bez predstavnika na olimpijskom turniru: Čilić ispao u osmini finala

Hina

foto: Reuters

foto: Reuters

U trećem, odlučujućem setu oba tenisača su držala servis do 4-4 kada je Monfils odigrao sjajan gem i načinio 'break' za vodstvo 5-4. Marin se pokušao vratiti, ali nije išlo.



RIO DE JANEIRO – Hrvatska više nema niti jednog predstavnika na teniskom turniru na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru nakon što je Marin Čilić izgubio u osmini finala od Francuza Gaela Monfilsa 7-6 (6), 3-6, 4-6.


Bio je to iscrpljujući i izjednačen meč 14. i 11. tenisača svijeta u kojem je pobjeda nakon skoro dva i pol sata igre pripala bolje rangiranom Monfilsu.Francuski tenisač je manje griješio i premda je izgubio prvi set uspio se vratiti u meč i izboriti plasman u četvrtfinale gdje ga čeka Japanac Kei Nishikori.

Japanski tenisač se među osam najboljih probio pobjedom protiv Slovaka Andreja Martina 6-2, 6-2.


Čilić je dobro ušao u meč. Poveo je 1-0 i odmah imao priliku za »break» i vodstvo 2-0, ali nije ju iskoristio. Kod prednosti 5-4 imao je 30-0 na Monfilsovom servisu, no Francuz se uspio vratiti i izjednačiti nakon čega je set otišao u ‘tie-break’.




Na startu trinaeste igre od prvih šest servisa čak pet su bili ‘mini breakovi’, srećom Čilić je bio uspješniji i poveo je 4-2. Ubrzo je stigao i do vodstva 6-3 i tri set lopte, pri čemu je jednu imao na svoj servis. No, sve tri je ispustio i Francuz je izjednačio na 6-6. Ipak, Čilić je dobio iduća dva poena za 8-6 i dobiveni prvi set.


U drugom setu Čilić je kod rezultata 1-1 bio blizu ‘breaka’. Imao je 30-0, no Monfils je odlično odservirao i poveo 2-1. Prvu priliku za oduzimanje suparničkog servisa Monfils je dočekao u šestoj igri i odmah je iskoristio, a nakon što je osvojio i idući gem poveo je 5-2.


Prvi hrvatski reket je u devetoj igri mogao vratiti izgubljeni servis. Imao je ‘break loptu’, ali nije uspio. Francuz je spasio servis i rezultatom 6-3 za 38 minuta dobio drugi set.


U trećem, odlučujućem setu oba tenisača su držala servis do 4-4 kada je Monfils odigrao sjajan gem i načinio ‘break’ za vodstvo 5-4. Marin se pokušao vratiti, ali nije išlo.


Bio je to njihov drugi međusobni susret i druga Monfilsova pobjeda. Prvu je ostvario 2009. na Mastersu u Parizu, također 2-1 u setovima.