ATP Monte Carlo

Đoković s lakoćom svladao Čilića

Hina

Novak Đoković / Reuters

Novak Đoković / Reuters

U svom prvom četvrtfinalu na Monte Carlo Mastersu Marin Čilić nije uspio izboriti mjesto u polufinalu ovog prestižnog turnira, jer ga je nakon 65 minuta igrea sa 6-0, 6-3 svladao najbolji svjetski tenisač Novak Đoković



MONTE CARLO/ZAGREB  U svom prvom četvrtfinalu na Monte Carlo Mastersu Marin Čilić nije uspio izboriti mjesto u polufinalu ovog prestižnog turnira, jer ga je nakon 65 minuta igrea sa 6-0, 6-3 svladao najbolji svjetski tenisač Novak Đoković.


Samo 23 minute trebale su Đokoviću za osvajanje prvog seta u kojem je Čiliću dopustio tek jednu priliku za osvajanje gema. Bila je to ujedno i break-lopta. Čilić je u prvom setu osvojio svega devet poena i samo pet kad je bio na početnom udarcu, iako je pogodio 70 % prvih servisa.


No, nisu to bili dovoljno snažni servisi kojima bi Čilić stavio na kušnju najboljeg tenisača svijeta koji je bio nadmoćan i u izmjenama s osnovne crte.




Đoković je breakom otvorio i drugi set te poveo 2-0, kad je najbolji hrvatski tenisač konačno uspio prekinuti taj niz i osvojiti svoj prvi gem, što su i gledatelji na središnjem stadionu u Monte Carlu burno pozdravili.


Čilić se u drugom setu pokazao u boljem izdanju, došao čak u priliku i vratiti break zaostatka, ali je Đoković spasio break-loptu kod vodstva 4-3 te nakon 65 minuta igre proslavio ulazak u sedmo uzastopno polufinale Monte Carlo Mastersa.


Ovo je bila i 12. uzastopna pobjeda Đokovića nad Čilićem, gotovo jednako uvjerljiva kao i kad su se posljednji put susreli na prošlogodišnjem velikom ATP Finalu u londonskoj O2 Areni, kad je Srbin Marinu prepustio svega dva gema (6-1, 6-1).


Ujedno, Đokoviću je ovo bila 15. uzastopna pobjeda i 28. ukupno u sezoni u kojoj je doživio samo dva poraza: u četvrtfinalu Dohe od Ive Karlovića i u finalu Dubaija od Rogera Federera. Najbolji svjetski tenisač u polufinalu Monte Carla čeka boljeg iz obračuna dvojice Španjolaca, Rafaela Nadala i Davida Ferrera.


Prije Đokovića, nastup u polufinalu izborili su Čeh Tomaš Berdych i Francuz Gael Monfils. Berdych je odigrao samo sedam gemova u dvoboju s Kanađaninom Milošem Raonićem koji je pri vodstvu češkog tenisača 5-2 predao meč zbog bolova u desnom stopalu. Gael Monfils trebao je samo 58 minuta za pobjedu 6-1, 6-3 nad Bugarinom Grigorom Dimitrovom.


Berdych i Monfils borit će se u subotu za mjesto u finalu, a nijedan od ove dvojice tenisača nikada nije igrao za pobjednički trofej u Monte Carlu.


Za razliku od Čilića, kojemu to nije pošlo za rukom u pojedinačnoj konkurenciji, Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo plasirali su se u polufinale turnira parova na Monte Carlo Mastersu. Prošlogodišnji finalisti su u petak u četvrtfinalu sa 6-3, 6-4 bili bolji od Austrijanca Alexandera Peye i Brazilca Brune Soaresa.


ATP Monte Carlo – četvrtfinale:


Novak Đoković (SRB/1) – MARIN ČILIĆ (HRV/8) 6-0, 6-3


Tomaš Berdych (ČEŠ/6) – Miloš Raonić (KAN/4) 5-2, predaja


Gael Monfils (FRA/14) – Grigor Dimitrov (BUG/9) 6-1, 6-3