Druga ekshibicija u Umagu

Dame nastupaju: Flavia Pennetta i Donna Vekić igraju, a Ivanišević sudi

Zlatko Horvat

Foto Zlatko HORVAT

Foto Zlatko HORVAT

Flavia Pennetta i Donna Vekić zaigrat će negdje iza 20.30 sati s Goranom Ivaniševićem kao glavnim sucem



UMAG “Drago mi je što će umaška publika vidjeti prošlogodišnju pobjednicu US Opena i našu Donnu. Ja ću malo suditi i smetati, potrudit ću se biti fin prema damama, ali ne  mogu zaigrati u parovima budući da sam se fino “prebio”, baš momački”, rekao je Goran Ivanišević na prezentaciji večerašnje ekshibicije, druge u sklopu 27. Konzum Croatia Open ATP turnira.


Večeras će se s različite strane mreže naći Talijanka Flavia Pennetta i mlada Osječanka Donna Vekić.


– Očekujem dobru zabavu – kaže Flavia Pennetta.




– Očekujem pobjedu budući da je Flavia u teniskoj mirovini – rekla je Donna Vekić, koja je u Umag stigla s Hvara, gdje je odradila kondicijske pripreme. Nakon što je jedna njena fotografija s “instagrama”  izazvala zabunu, Pennetta je poželjela vidjeti to mjesto…


Flavia Pennetta  našla se u poznatom okruženju.


– Bila sam davno u Umagu, jednom od najljepših turnira.


Bila je tada u vezi s Carlosom Moyom… Sada je gospođa, 11. lipnja udala se za Fabija Fogninija.


– Ništa se s brakom nije promijenilo u odnosu na prije, ali lijepo je. Život ide dalje.


Zaključila je karijeru na kraju prošle sezone, nakon senzacionalnoga trijumfa na US Openu. Njena sunarodnjakinja Roberta Vinci otvorila joj je put pobjedom nad Serenom Williams u polufinalu.


– Sada igram tenis puno manje, ali nisam prestala s fizičkom aktivnošću. Za ovu ekshibiciju pripremala sam se desetak dana. Udarci su tu, jedino servis postaje problem kada prestaneš aktivno igrati. Zato Donna večeras mora biti nježna… Ali tenis mi ne nedostaje, ne nedostaje mi natjecanje. Možda tek ona rutina, druženje s curama.


Sada može i malo duže spavati, ali njen suprug voli da zajedno ustanu.


–  Zato se ja vratim spavati kada on otiđe…


Dakle, Flavia Pennetta i Donna Vekić večeras na stadionu Gorana Ivaniševića. Organizatori najavljuju dosta iznenađenja i dobru zabavu.