Tenis

Čilić nakon poraza: Đoković nas je ”uništio” reternima

Hina

Reuters

Reuters



»Nismo imali niti pravu šansu da se vratimo, a Novak Đoković nas je ‘uništio’ reternima«, kazao je Marin Čilić nakon poraza u prvom kola olimpijskoga turnira parova.


Čilić i Marin Draganja su u prvom kolu završili nastup u Rio de Janeiru, nakon što su ih sa 6-2, 6-2 pobijedili srbijanski reprezentativci Novak Đoković i Nenad Zimonjić.


Bio je to dvoboj u kojem su naši tenisači imali vrlo malo prilika za učiniti dvoboj neizvjesnijim, jer su prečesto gubili gemove kad su bili na početnom udarcu, a nisu znali uzvratiti svojim suparnicima kad su za to imali izgleda. Draganja je dvaput gubio servis u prvom setu, koji je srpska kombinacija osvojila za 29 minuta. Đoković i Zimonjić su u drugom setu poveli 4-0 i bez poteškoća priveli susret kraju te nakon samo 56 minuta slavili sa 6-2, 6-2.»Nismo niti imali pravu šansu da se vratimo u meč pokraj ovakvog Novaka. Jednostavno nismo imali sreće pri ždrijebu, jer će Srbi daleko dogurati. Ja i Marin (Draganja) smo stvarno uživali proteklih par tjedana koliko igramo zajedno, a danas nije išlo. Čak nisam bio ni umoran nakon popodnevnog meča protiv Dimitrova«, kazao je Čilić, koji se plasirao u 2. kolo pojedinačnog dijela turnira.

»Teško je sada govoriti što bi u Riju bilo da sam igrao sa Ivanom Dodigom. Ivan je odlučio odustati od Igara jer se htio posvetiti turnirima«, zaključio je Čilić koji će dvoboj 2. kola pojedinačnog dijela igrati u ponedjeljak.


Ćorić: Prvi set me koštao pobjede




»Stvarno je velika šteta jer sam igrao dobro, pogotovu u prvom setu«, kazao je hrvatski tenisač Borna Ćorić koji se nije uspio plasirati u 2. kolo pojedinačnog olimpijskom turnira u Rio de Janeiru, gdje ga je u subotu u 1. kolu pobijedio 15. nositelj Francuz Gilles Simon sa 6-4, 7-6 (1) nakon dva sata i devet minuta borbe.


U svom premijernom olimpijskom nastupu 19-godišnji Zagrepčanin je propustio brojne prilike protiv francuskog suparnika, poglavito u prvom setu, u kojem je dvaput imao ‘break’ prednosti. Ćorić je već u prvom gemu oduzeo servis Simonu i držao prednost do šestog gema, kad je po prvi izgubio gem na početnom udarcu. No, već u sljedećem gemu je opet napravio ‘break’, ali je Simon osvojio sljedeća tri gema te s još dva ‘breaka’ osvojio prvi set.


»Propustio sam ga, u prvom setu sam dvaput imao ‘break’ i taj set sam morao dobiti. On je previše dobar igrač da bi to propustio pa me pobijedio i u drugom međusobnom srazu. Žao mi je, eto, moj premijerni olimpijski nastup nije trajao dugo, ali mogao sam imati i gori ždrijeb od Simona u prvom kolu, mogao sam igrati protiv Đokovića«, kazao je Ćorić.


U izjednačenom drugom setu Ćorić je u 12. gemu izvukao tri meč-lopte, ali je u ‘tie-breaku’ osvojio svega jedan poen te je nakon 129 minuta Simon izborio mjesto u 2. kolu.


»Ovo će mi ipak biti vrlo veliko iskustvo. Prvi put sam u Olimpijskom selu i stvarno je posebno vidjeti sportaše iz drugih sportova i iz toliko puno zemalja. Samo mi je žao što nisam mogao ići na svečano otvorenje na Maracani, to sam stvarno želio«, izrekao je Borna koji vjerojatno neće dugo biti stanovnik Olimpijskog sela, jer mu slijedi turnir u Cincinnatiju.


U drugom kolu olimpijskog turnira hrvatski tenis će predstavljati Marin Čilić koji je sa 6-1, 6-4 bio bolji od Bugarina Grigora Dimitrova. Čilić će u 2. kolu igrati protiv boljeg iz dvoboja Rusa Tejmuraza Gabašvilija i Moldavca Radua Albota.


U konkurenciji tenisačica Ana Konjuh je također izborila mjesto u 1/16 finala pobijedivši Njemicu Anniku Beck sa 7-6 (5), 6-1.