Roland Garros

Ana Konjuh bez trećeg kola

Hina

Reuters

Reuters



PARIZ Hrvatska tenisačica Ana Konjuh nije se uspjela probiti do trećeg kola pojedinačne konkurencije na Roland Garrosu, gdje ju je u četvrtak u drugom kolu zaustavila Slovakinja Dominika Cibulkova slavivši sa 6-4, 3-6, 6-0.


Bio je to još jedan od onih dvoboja u kojima je mlada hrvatska Fed Cup reprezentativka obilno pomogla svojoj suparnici. Naime, Konjuh je meč je završila s 11 dvostrukih pogrešaka i ukupno 32 neforsirane pogreške, odnosno 11 više od suparnice.


Problem je što ih je nagomilala u prvom i trećem setu koje je izgubila. Prvi set je bio prilično dramatičnog raspleta, iako je iskusna Slovakinja vodila 5-1 i propustila ukupno osam set-lopti, prije nego što je u desetom gemu po četvrti put oduzela servis Konjuh i tako stigla do značajne prednosti.




Ana je najbolji tenis igrala od 2-2 u drugom setu, kad je osvojila četiri od pet sljedećih gemova te odvela meč u treći set. Činilo se kako je uhvatila pravi ritam, da bi se u setu odluke vratila starim navikama i ostala bez ijednog gema, obilno pomažući Cibulkovoj da se oporavi od gubitka drugog seta.


Ana Konjuh je ostvarila identičan rezultat na Roland Garrosu kao i u prošlogodišnjem debiju na pariškoj zemlji, ali dojam je da je mogla napraviti mnogo više.


Tenisačice – 2. kolo


Ana Ivanović (Srb/14) – Kurumi Nara (Jap) 7-5, 6-1


Carla Suarez Navarro (Špa/12) – Wang Qiang (Kina) 6-1, 6-3


Dominika Cibulkova (Slk/22) – ANA KONJUH (HRV) 6-4, 3-6, 6-0


Julija Putinceva (Kaz) – Andrea Petković (Njem/28) 6-2, 6-2


Karin Knapp (Ita) – Anastazija Sevastova (Lat) 6-3, 6-4


Kiki Bertens (Niz) – Camila Giorgi (Ita) 6-4, 6-1


Pauline Parmentier (Fra) – Irina Falconi (SAD) 6-3, 6-1


Timea Bacsinszky (Švi/8) – Eugenie Bouchard (Kan) 6-4, 6-4