Dugi odmor

Tina Maze pauzira godinu dana

Hina

Reuters

Reuters

»Nakon 16 dugih i uspješnih sezona mislim da je mome tijelu potreban duži odmor. Uzet ću godinu dana odmora prije daljnje odluke. To ću vrijeme iskoristiti da završim studij. Zahvaljujem svim na podršci tijekom svih ovih godina i nadam se kako razumijete i poštujete moju odluku«, objavila je Maze



LJUBLJANA  Najbolja slovesnka sportašica, dvostruka olimpijska pobjednica iz Sočija prošle godine, alpska skijašica Tina Maze (32) objavila je u četvrtak kako sljedeće sezone neće nastupati u Svjetskom kupu.


»Nakon 16 dugih i uspješnih sezona mislim da je mome tijelu potreban duži odmor. Uzet ću godinu dana odmora prije daljnje odluke. To ću vrijeme iskoristiti da završim studij. Zahvaljujem svim na podršci tijekom svih ovih godina i nadam se kako razumijete i poštujete moju odluku«, objavila je Maze.


Uz dva olimpijska zlata, Maze je osvojila i dva srebra na ZOI, a ima i četiri zlata i pet srebrnih medalja sa svjetskih prvenstava, a u sezoni 2012/13. je osvojila i naslov ukupne pobjednice u Svjetskom kupu.




Ukupno je ostvarila 26 pobjeda u utrkama Svjetskog kupa.