Prekid zbog zdravlja

Svjetska prvakinja u spustu Marion Rolland zaključila karijeru

Hina

Reuters

Reuters

Rolland je propustila veći dio prošle sezone zbog operacije koljena, a sredinom siječnja u superveleslalomu Svjetskog kupa u talijanskoj Cortini d'Ampezzo ponovo je pokidala ligamente desnog koljena. Rolland je zbog operacije propustila zimske olimpijske igre u Sočiju, a ove godine i svjetsko prvenstvo u Beaver Creeku



PARIZ – Bivša svjetska prvakinja u spustu Francuskinja Marion Rolland (32) zaključila je karijeru nakon posljednje teške ozljede koljena.


Rolland je propustila veći dio prošle sezone zbog operacije koljena, a sredinom siječnja u superveleslalomu Svjetskog kupa u talijanskoj Cortini d’Ampezzo ponovo je pokidala ligamente desnog koljena. Rolland je zbog operacije propustila zimske olimpijske igre u Sočiju, a ove godine i svjetsko prvenstvo u Beaver Creeku.


»Zbog posljednje dvije operacije morala sam razmisliti o nastavku karijere. Shvatila sam kako nema smisla uništavati zdravlje i zbog toga sam se odlučila na prekid,« kazala je Rolland.




Rolland je prije dvije godine na svjetskom prvenstvu u Schladmingu iznenadila osvojivši zlato u spustu. To je njezino jedino odličje na svjetskim prvenstvima. U Svjetskom kupu nema niti jednu pobjedu, tek jedno drugo mjesto u spustu i jedno treće u superveleslalomu 2012. Zanimljivo, drugo i treće mjesto također je osvojila u Schladmingu.