EYOF u Malbunu

Leona Popović osvojila zlatnu medalju u slalomu

Hina

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

Leona Popović je ostvarila pravi podvig u slalomskoj utrci na stazi u Malbunu (Lihtenštajn), kad je u drugoj vožnji pomela konkurentice i sa sedmog mjesta iz prve vožnje probila se na najvišu stubu pobjedničkog postolja na Zimskom Europskom olimpijskom festivalu mladih sportaša



Hrvatska skijaška reprezentativka, 17-godišnja Leona Popović, u utorak je osvojila zlatnu medalju u slalomu na zimskom Europskom olimpijskom festivalu mladih sportaša (EYOF), koji je održan u Malbunu.


Leona Popović je ostvarila pravi podvig u slalomskoj utrci na stazi u Malbunu (Lihtenštajn), kad je u drugoj vožnji pomela konkurentice i sa sedmog mjesta iz prve vožnje probila se na najvišu stubu pobjedničkog postolja na Zimskom Europskom olimpijskom festivalu mladih sportaša. Popović je u prvoj vožnji ostvarila sedmo vrijeme, a za vodećom Austrijankom Katharinom Gallhuber zaostala je čak sekundu i 46 stotinki.


No, u drugoj vožnji hrvatskoj skijašici nitko nije bio ravan. Leona Popović je proletjela stazom i ostvarila daleko najbolje vrijeme druge vožnje (46.77). Prva sljedeća skijašica, Švicarla Danioth u drugoj je vožnji zaostala za Popović sekundu i 22 stotinke. Vodeća u prvoj vožnji, Austrijanka Gallhuber, u drugoj je vožnji zaostala sekundu i 99 stotinki te na kraju imala 53 stotinke lošije ukupno vrijeme od hrvatske skijašice, što joj je bilo dovoljno za srebrno odličje. Bronca je pripala Švicarki Aline Danioth koja je za Popović zaostala 78 stotinki sekunde.