Slalom

Kitzbuehel: Harginu prva pobjeda u karijeri, a Kostelić 18.

Hina

Reuters

Reuters

 Švedski skijaš 29-godšnji Mattias Hargin slavio je u nedjelju u slalomu Svjetskog kupa u Kitzbuehelu, i to mu je prva pobjeda u karijeri. Ivica Kostelić osvojio je 18. mjesto (+2,18), dok Filip Zubčić i Natko Zrnčić-Dim nisu izborili drugu vožnju



KITZBUEHEL/ZAGREB – Švedski skijaš 29-godšnji Mattias Hargin slavio je u nedjelju u slalomu Svjetskog kupa u Kitzbuehelu, i to mu je prva pobjeda u karijeri. Ivica Kostelić osvojio je 18. mjesto (+2,18), dok Filip Zubčić i Natko Zrnčić-Dim nisu izborili drugu vožnju.


Drugo mjesto pripalo je Austrijancu Marcelu Hirscheru (+0,49), dok je treći bio Nijemac Felix Neureuther (+0,63).


Kostelić je zauzeo 29. poziciju u prvoj vožnji, da bi na kraju završio na 18. mjestu. U drugoj vožnji Kostelić je imao četvrto vrijeme. Filip Zubčić je u prvoj utrci sa startnim brojem 55 zauzeo 42. mjesto, dok je Natko Zrnčić Dim, koji je startao kao 66., bio 52. u prvom laufu.


U ukupnom poretku Svjetskog kupa Hirscher je povećao vodstvo, sada ima 996 bodova, dok specijalist za brze discipline Norvežanin Kjetil Jansrud, koji nije nastupio, ima 834 boda. Kod Hrvata najbolje je plasiran Kostelić, koji je na 35. mjestu sa 155 bodova. Natko Zrnčić Dim je 58. sa 78 bodova, a Filip Zubčić je na 68. mjestu sa 61 bodom.